Forbes: Michelle Obama, in fruntea topului celor mai puternice femei din lume

By  | 

Topul anual alcatuit de revista Forbes a fost publicat miercuri, iar pentru realizarea acestui clasament editorii revistei tin cont de averea personala, functia ocupata, influenta asupra creativitatii oamenilor si calitatea de antreprenor.

Michelle Obama s-a clasat in premiera pe prima pozitie in acest clasament, dupa ce anul trecut s-a clasat pe locul 40. Editorii revistei Forbes nu au calculat averea ei si a sotului ei, presedintele Barack Obama, insa au trecut la aceasta categorie bugetul national american – 3,5 mii de miliarde de dolari.

Pe locul al doilea s-a situat Irene Rosenfeld, directoarea concernului Kraft Foods, iar podiumul a fost ocupat de realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey, a carei avere este estimata la 2,7 miliarde de dolari.

Locul al patrulea a revenit cancelarului german Angela Merkel, iar secretarul de stat american Hillary Clinton a ocupat pozitia a cincea.

Indra Nooyi, directoarea grupului PepsiCo Inc., s-a clasat pe locul al saselea, iar controversata cantareata Lady Gaga se afla pe locul al saptelea. Cu venituri estimate la 62 de milioane de dolari obtinute in ultimul an, in opinia editorilor Forbes, cantareata americana „a revigorat de una singura muzica pop si cultura pop”.

Gail Kelly, presedintele consiliului de administratie al corporatiei australiene Westpac Banking Corp., ocupa pozitia a opta, iar cantareata Beyonce Knowles, cu venituri de 87 de milioane de dolari obtinute in ultimele 12 luni, s-a clasat pe locul al noualea.

Realizatoarea si prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres incheie topul 10 al celor mai puternice femei din lume alcatuit de revista Forbes cu venituri de 55 de milioane de dolari obtinute in ultimul an.

Alte celebritati prezente in top 100 sunt Angelina Jolie (locul 21), Katie Couric (locul 22), Arianna Huffington (locul 28), Madonna (locul 29) si Sarah Jessica Parker (locul 45).

Lista completa a celor mai puternice femei din lume poate fi consultata la adresa www.forbes.com/powerwomen.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *