Florin Ristei și-a descoperit vocea în timpul lecțiilor de vioară

Aflat pe scenă deja la vârsta de 12 ani, ai avea impresia că Florin Ristei cântă de o viață, însă drumul său în ale muzicii nu a început așa. Artistul nu avea planuri de a deveni cântăreț, iar drumul în cariera sa muzicală a fost deschis de mama sa, care, la acea vreme era profesoară de limba franceză și limba română. L-a însoțit, până la 18 ani, în toate drumurile la București – festivaluri, apariții TV, concerte (ei fiind din Galați), pentru a-l ajuta în cariera dorită.
„Mamei mele îi datorez începutul în muzică! La vârsta de 6 ani, m-a dus la lecții de vioară crezând că nu am calități vocale și nici vreo ureche muzicală deosebită. Lecțiile le făceam acasă, la Galați, în particular, cu doamna Rucher, o profesoară excelentă. După vreo 2 ani de studiu, chiar aceasta a fost cea care i-a spus mamei că intonez foarte corect cu vocea și că am un auz foarte bun. Astfel am ajuns să fiu cântăreț!”, spune Florin despre începuturile sale în muzică.
Florin Ristei

Florin a studiat vioara timp de 7 ani, iar de la vârsta de 12 ani a studiat și pianul. A învățat, mai apoi, chitară, bass și tobe singur. Artistul spune că mama sa a fost intotdeauna pasionata de muzică, însă vremurile de atunci nu au lasat-o să-și urmeze visul. A învățat însă, singură, acordeon, pian și puțină vioară.

Florin Ristei s-a făcut cunoscut la vârsta de 12 ani, ca solist al trupei AMICI, cu piesa Ea este Dana. După 6 ani în trupa Marfar, în 2012 se hotărăște să înființeze trupa FreeStay – văzându-și concretizat unul din vise și ajungând, în scurt timp, unul dintre cele mai de succes proiecte de LIVE BAND din România. În 2013 devine câștigătorul celui de-al treilea sezon X Factor Romania, (în 2013) iar în 2017, Florin câștigă premiul pentru „Cea mai bună voce masculină” la Gala Premiilor Radio România Actualități.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.