Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" are premiera in SUA pe 5 ianuarie 2011

By  | 

Filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier” va fi proiectat in premiera in cinematografele din SUA pe 5 ianuarie, la New York, dupa care, in acelasi an, va fi distribuit in sistem „video on demand” (VOD). Lungmetrajul lui Florin Serban este distribuit in SUA de compania Film Movement.

Pelicula „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, debutul in lungmetraj al lui Florin Serban, este primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin si a reusit sa ia si doua premii importante: marele premiu al juriului – Ursul de Argint si distinctia „Alfred Bauer”.

Dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu (interpretat de George Pistereanu) a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, el primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa, dupa mult timp, din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii. Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

Filmul a avut un buget de circa 900.000 de euro, din care finantare de la Centrul National al Cinematografiei (CNC) in valoare de 250.000 de euro. Totodata, proiectul „Eu cand vreau sa fluier, fluier” a primit doua premii la Festivalul International de Film de la Sarajevo: in 2009 a primit servicii de postproductie in valoare de 80.000 de euro, iar in 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink.

Nominalizarile la premiile Oscar 2011 vor fi anuntate pe 25 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles, iar cea de-a 83-a gala a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *