Filmele lui Quentin Tarantino pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Tarantino a fost un mare cinefil de mic iar la 17 ani a abandonat şcoala pentru a lua cursuri de actorie. La 22 de ani, a început să lucreze la un magazin de închirieri casete video, pe care l-a transformat, cu ajutorul lui Roger Avery şi a lui Jerry Martinez, într-o şcoală de film improvizată.

În 2007, site-ul de filme Total Film a realizat un top al celor mai buni regizori din toate timpurile, Tarantino aflându-se pe locul 12 după nume mari precum Stanley Kubrick, Orson Welles, Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, Martin Scorsese sau Alfred Hitchcock. Până în prezent, se poate lăuda cu două premii Oscar (Pulp Fiction, 1995 şi Django Unchained, 2013), două premii Globul de Aur (Pulp Fiction, 1995 şi Django Unchained, 2013), un premiu Palme d’Or (Pulp Fiction, 1994) şi unul BAFTA (Pulp Fiction, 1995).

Iată cele mai bune filme ale lui Quentin Tarantino.

Reservoir Dogs (1992)

După ani în care s-a chinuit să realizeze cel mai bun scenariu pentru primul său film, în 1991 Tarantino a scris Reservoir Dogs, care se voia a fi un film foarte ieftin în care să joace chiar el şi prietenii lui. Din fericire, producătorul Lawrence Bender a fost impresionat de scenariu şi l-a convins pe Tarantino să îl transforme într-un film în adevăratul sens al cuvântului. Filmat în mai puţin de o lună, a avut un succes uriaş, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme ale sale.

Four Rooms (1995)

Four Rooms este de fapt o antologie compusă din patru părţi, fiecare regizată de altcineva. Ideea filmului este preluată de la povestirile pentru adulţi scrise de Roald Dahl, în special pe Man from the South, care este baza ultimului segment al filmului, Penthouse – “The Man from Hollywood”, regizat de Tarantino. Din diferite motive, filmul este considerat ori foarte prost, ori foarte bun.

From Dusk Till Dawn (1996)

Şi de data aceasta, Tarantino a preferat să lase pe altcineva să îi regizeze filmul; în acest caz este vorba de Robert Rodriguez, cu care a colaborat şi în alte situaţii. Din distribuţie a făcut parte şi Tarantino, care a fost nominalizat la două premii la categoria “cel mai prost actor secundar”.

Kill Bill: Vol. 1 (2003) şi Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Iniţial, Kill Bill trebuia să fie un singur film dar, având patru ore, a fost împărţit în două volume ce au avut premiera la o distanţă de câteva luni. Ambele părţi au fost nominalizate la Globul de Aur (Uma Thurman la categoria cea mai bună actriţă – dramă; David Carradine la categoria cel mai bun actor în rol secundar). De asemenea, filmul a fost nominalizat la cinci premii BAFTA.

Inglourious Bastards (2009)

Inspirat de filmul lui Enzo G. Castellari din 1978, The Inglorious Bastards, filmul urmăreşte două planuri de asasinare a liderilor nazişti. Tarantino a scris scenariul încă din 1998, dar, fiind ocupat cu proiecte precum Kill Bill sau Death Proof, producţia filmului a început abia în 2008. A avut încasări de peste 321 de milioane de dolari, a câştigat un premiu Oscar şi unul BAFTA şi a fost nominalizat la încă şapte, respectiv cinci categorii ale acestora.

Django Unchained (2012)

Ultimul film al lui Tarantino, Django Unchained, se află pe primul loc în topul filmelor sale cu cele mai mari încasări, lăudându-se cu nu mai puţin de 402 milioane dolari. A câştigat două premii Oscar, două premii BAFTA şi două premii Globul de Aur.

La sfârşitul anului trecut, Tarantino spunea că „această temă a istoriei rescrise cere o trilogie, cere un al treilea film. Nu m-am hotărât însă deocamdată care va fi acela”. Sunt şanse ca acest al treilea film să fie Killer Crow, care urmăreşte un grup de soldaţi de culoare şi care este plasat cronologic după invazia Normandiei, but then again regizorul a mai început şi alte trilogii pe care nu le-a terminat. Rămâne de văzut; cert este că, indiferent de ce filme va produce în viitor, Tarantino nu îşi va dezamăgi fanii. 

Dacă ţi-au plăcut filmele lui Quentin Tarantino recomandate de noi urmăreşte-ne în continuare pentru şi mai multe recomandări de filme!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *