Filme despre viaţa celor mai cunoscuţi fotografi din lume

Se spune că celor mai mulţi fotografi, în mod aproape ironic, nu le place să fie fotografiaţi. Nu am putea garanta o astfel de afirmaţie, dar ştim sigur că, în general, aflăm foarte puţine despre viaţa celor din spatele camerelor foto. Filmele despre biografia lor sunt mult timp aşteptate. Iar atunci când apar devin, cu mici excepţii, capodopere ale cinematografiei, în primul rând pentru că şi cei mai puţin extravaganţi dintre fotografii care au marcat lumea internaţională a fotografiei au ascuns o lume interioară provocatoare.

Unele dintre cele mai frumoase filme despre fotografi celebri şi viaţa lor extrem de interesantă:

Annie Leibowitz: Life Through a Lens (2008)

Născută în Conneticut în 1949, Anna-Lou ‘Annie’ Leibovit este, posibil, cel mai cunoscut fotograf de portrete din lume. Documentarul, regizat de sora ei Barbara Leibovitz, trasează influenţele care au contribuit la formarea personalităţii ei de la copilărie până la tranziţia Rolling Stone – Vanity Fair, incluzând relaţiile personale care au marcat-o şi după ce a devenit mamă. Deşi părţile mai puţin luminoase din viaţa ei, cum ar fi dependenţa de droguri, nu sunt surprinse în film, documentarul prezintă cu acurateţe tumultul şi lumea fascinantă a fotografiei.

Fotograf (2015)

Năcut în Praga în 1935, Jan Saudek a fost unul dintre cei mai mari fotografi ai ţării sale, dar şi ai lumii. Departe de o biografie clasică, filmul se bazează pe viaţa şi munca sa printr-o linie fină între veridicitate şi ironii, Karel Roden interpretându-l pe fotograful Jan Saudek surprinzător şi ciudat.

Citeşte continuarea materialului AICI.

Preluare www.picturethis.ro

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.