Feminista noastră preferată: Scarlett Johansson

Scarlett Johansson a făcut furori anul trecut, când a ținut un discurs pasional în cadrul Women’s March, explicând de ce este important pentru ea să fie acolo și să continue să lupte pentru drepturile femeilor.

”Cred că e important să se știe că Women’s March nu a fost împotriva lui Donald Trump, a fost pur și simplu un marș pentru femei. Cred că oamenii în general uneori uită că drepturile lor nu sunt doar un dat – trebuie să lupți pentru ele și să continui să le protejezi; dreptul la a alege ce faci cu propriul corp, dreptul de a fi plătită corect și echitabil”, a explicat actrița de 33 de ani în cadrul emisiunii Lorraine. „E important să subliniem acest lucru, că există un dezechilibru, că prejudecățile de gen există, și toți trebuie să ne ridicăm împreună și să ne sprijinim reciproc și să continuam să luptăm pentru drepturile noastre. Ca femeie, ca feministă, ca mamă și ca membră a societății, a fost important pentru mine să fiu acolo.”Actrița și-a folosit și umorul pentru a comenta prezentul politic, găzduind Saturday Night Live și interpretând-o pe Ivanka Trump într-un spoof la o reclamă pentru un parfum fictiv, numit Complicit.

”E important să ai umor, să privești lucrurile cu umor în general – prin râs oamenii se apropie”, a povestit ea. Nu e prima dată când Scarlett își manifestă opiniile legat de ambivalența politică a fiicei președintelui Trump, acuzând-o că e mai degrabă tradiționalistă decât feministă. ”În ciuda faptului că pretinde că luptă pentru drepturile femeilor, ținând discursuri despre salarii egale și importanța concediului maternal plăcit, Ivanka nu a spus niciodată deschis că e feministă. Mai ales că are această mare oportunitate de a avea un impact extraordinar fiind vocală”, a spus Scarlett.

Citește continuarea materialului în ediția de print a revistei Cosmopolitan.

FOTO: Guliver/Getty Images. Text: Roxana Dobriță

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.