Exerciţiul celebru pe care îl practică Simona Halep, sub îndrumarea lui Alexis Castorri, “antrenorul mental” al sportivei

În spatele fiecărui sportiv de succes există numeroase coordonate fixe sau variabile care le oferă forţă fizică, dar nu în ultimul rând psihică. Deşi, vorbim mai mereu despre antrenorii sportivi, modalităţile de antrenament fizic, suportul familie, există o persoană esenţială în  viaţa unui sportiv care îşi desfăşoară activitatea într-un con de umbră: antrenorul mental. Darren Cahill a mărturisit ieri într-un interviu pentru The Guardian că o parte din succesul Simonei Halep din ultimele luni se datorează şi psihologului sportiv Alexis Castorri.

Castorri – care lucrează cu unii dintre cei mai importanţi oameni ai lumii (de la lideri politici până la mari sportivi sau mari oameni de afaceri) – locuieşte în Florida şi este o persoană foarte discretă. Există extrem de puţine informaţii publice despre ea (cel mai adesea menţionări ale unor sportivi care au lucrat cu ea – Lendl sau Andy Murray).

Simona Halep si familia

Acum cu detaliile lui Cahill despre colaborarea Simonei cu Alexis Castorri, lucrurile încep să semene.

Lendl spune că avea 24 de ani când a început să lucreze cu Catorri pe care a întâlnit-o prima dată în 1984. Era număr 3 în clasamentul ATP, dar voia să fie numărul 1, aşa că începuse să facă mai multe ajustări în pregătirea sa – de la alimentaţie până la pregătirea fizică.

„După 7 luni de discuţii, Alexis a creat pentru mine o serie de exerciţii mentale, toate extrem de eficiente, care puteau fi executate în 15-20 de minute. Trebuia să le fac de câteva ori pe zi, ca un antrenament al muşchilor minţii”, povesteste Lendl in prefata cartii.

Lendl povesteşte că a rugat-o pe Alexis Castorri să-l ajute să se concentreze mai bine asupra mingii, să poată faca faţă distragerii atenţiei de pe teren, când în timpul unui meci se întâmplă o mulţime de lucruri în jurul unui jucător.

Doamna Castorri i-a creat un exerciţiu prin care îşi antrena atenţia în micile detalii, exerciţiul se află în carte în această formulă.

Citeşte continuarea materialului pe: http://bazavan.ro/2018/06/alexis-castorri-antrenorul-mental-al-simonei-halep/

Text: Cristina Bazavan

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.