Essential Alison Krauss

By  | 

Piesele, selectate din catalogul extrem de bogat al cantaretei, ilustreaza devotamentul sau pentru stilul blue grass si muzica traditional americana instumentala, pe care il evidentiaza chiar si in piesele pop sau folk moderne. Aceste abilitati naturale au dus-o pe Alison pe culmile gloriei, cucerind o audienta variata.

Nu mai exista niciun alt artist ca Alison Krauss. Fara a-si compromite integritatea artistica, Alison a reusit sa castige atat admiratia publicului, cat si respectul criticilor. A castigat numai putin de 26 premii Grammy, devenind artista cu cele mai multe premii Grammy din istorie, inregistrand vanzari de 11,5 milioane de albume in intreaga lume.

In ciuda succesului anterior extraordinar, colaborarea sa de anul trecut la albumul „Raising Sand” alaturi de Robert Plant a introdus-o unei noi categorii de fani, aducand-o si mai mult in lumina reflectoarelor. „Raising Sand” a castigat sase premii Grammy, printre care si cel pentru Albumul Anului, si a fost nominalizat la prestigiosul Mercury Music Prize, devenind cea mai de succes colaborare din istorie.

Muzica lui Alison transcede timpul. Piese din 1995 sunt la fel de relevante ca si atunci.

Pe colectia Essential Alison Krauss se regasesc piese de referinta si unele dintre cele mai importante melodii ale artistei, printre care „Single Love” compusa de Sarah Siskind, o renumita cantareata si compozitoare binecunoscuta la Nashville, inclusa pe albumul lansat de Krauss in 2007 „A Hundred Miles or More: A Collection”.

„Baby, Now That I’ve Found You” de pe materialul cu acelasi titlu din 1995 rasplatit cu dublu disc de platina si „When You Say Nothing At All” care a castigat premiul pentru Piesa Anului la Premiile Muzicii Country din 1995 si a fost reinterpretata de Ronan Keating pe coloana sonora a filmului „Notting Hill”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *