Emma Watson – Feminista noastra favorita

By  | 

Inteligentă, stilată, onestă în declarații și mereu atentă la alegerile profesionale, Emma Watson, actriță și UN Women Global Goodwill Ambassador, e una din puținele vedete care s-a transformat, în timp și cu răbdare, într-un model de urmat veritabil pentru tinerele femei din întreaga lume.

Emma Watson a declarat la un moment dat că a devenit feministă după ce, la vârsta de opt ani, a fost catalogată drept insolentă pentru că-și dorea să regizeze o piesă de teatru. Talentata actriță din seria Harry Potter a mărturisit că nu a înțeles de ce a fost ”insultată” pentru că și-a dorit să preia frâiele unui proiect, de vreme ce băieții erau lăsați să regizeze fără niciun comentariu. Tot ea spune că, deși inițial i s-a părut necomplicat să fie feministă, acum, pentru că mișcarea e considerată ”agresivă” și ”anti-bărbați”, e mult mai greu.

Emma Watson a devenit ambasadoare a bunavointei pentru ONU

Numită recent ambasadoare a Națiunilor Unite pe teme de apărare a drepturilor femeii, Emma le-a cerut atât femeilor, cât și bărbaților de pretutindeni să ”revendice” feminismul spre binele ambelor sexe. În primul ei mare discurs ținut în fața reprezentanților UN, actrița și-a lansat campania HeForShe, prin care le cere bărbaților să pună umărul pentru salvarea femeilor oprimate. ”Mă adresez vouă, domnilor, pentru că aș vrea să vă lansez o invitație oficială: egalitatea între sexe trebuie să devină o prioritate și pentru voi. E timpul să preluați inițiativă. Pentru fetele, surorile și mamele voastre”, spunea ea.

Emma Watson se dezbraca pentru o cauza nobila

A doua zi după discurs însă, Emma a fost amenințată cu publicarea online a unor fotografii nud cu ea (amenințare care, până la urmă, s-a dovedit nefondată). Acest lucru nu a determinat-o să renunțe la lupta ei pentru mișcarea feministă, ba dimpotrivă: ”Am fost atât de supărată din cauza asta, dar atacul nu a făcut decât să-mi confirme de ce trebuie să fac asta. Dacă au încercat să mă intimideze să mă opresc, nu numai că nu au reușit, ci m-au înverșunat și mai tare”, mărturisește actrița.

Cei mai influenti oameni din lume in 2015

Aceasta nu este, însă, singura ei calitate. A terminat atât Oxford, cât și Brown, ba mai mult decât atât, în cei 4 ani petrecuți la Brown, a jucat în nu mai puțin de șapte filme de lungmetraj, intrând în Cartea Recordurilor ca cea mai bine plătită actriță a deceniului. În plus, nu și-a început cariera în cinematografie altfel decât prin muncă susținută. Fiica a doi avocați, Emma nu cunoștea pe nimeni din lumea filmului, iar la 9 ani, atunci când a fost aleasă să vină la cele nouă audiții pentru rolul lui Hermione Granger, l-a câștigat doar grație talentului și inteligenței sale. ”Sunt foarte încăpățânată atunci când mă setez pe ceva. Gândesc mereu cu trei, patru mișcări în avans”, spune ea. Acesta este și motivul pentru care își alege mereu cu foarte mare grijă rolurile în care joacă. Pe vremea când se zvonea că va fi cea aleasă să joace rolul principal în Fifty Shades of Grey, Emma a oprit bârfele cu un simplu mesaj lăsat pe Twitter: ”Cine de aici chiar crede că aș juca într-un film ca Fifty Shades of Grey? Adică pe bune?”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *