Emily Ratajkowski: Feminista noastră preferată

E recunoscută atât pentru fotografiile senzuale, cât și pentru vocea feministă. Acum, în urma unui război verbal cu Piers Morgan, care a numit-o o ”pițipoancă globală” ca răspuns la clipul pe care Emily l-a făcut pentru revista LOVE, în care se joacă în paste, frumosul model se vede din nou nevoită să-și apere dreptul de a fi o feministă sexy.

”E vorba de sexism, practic. Cred că ideea că sexualitatea este patriarhală se bazează pe multe argumente cât se poate de solide și asta e o problemă. Acestea fiind spuse, cred că atunci când cineva le spune tinerelor femei că nu pot fi sexy, că nu au voie să se exprime astfel, e teribil de limitativ și opresiv”, mărturisea Emily într-un interviu pentru revista Grazia.Emily, care a devenit faimoasă la nivel mondial în 2013, datorită, în parte, videoclipului Blurred Lines, al lui Robin Thicke, în care a apărut topless, acuză faptul că femeile, mult mai mult decât bărbații, nu sunt luate în serios din cauza modului cum aleg să se prezinte lumii. ”Oamenii încearcă să atribuie femeilor un anumit tipar, un anumit gen de stereotip. Din cauza asta foarte multe tinere femei simt nevoia să fie un anumit tip de fată. Eu mă simt extrem de multifațetată. În momentul ăsta pot să fiu super băiețoasă, alături de prieteni, iar în momentul următor mă pot simți ca cea mai sexy femeie din lume. Din punctul meu de vedere, lucrul ăsta nu-mi schimbă idealurile și valorile de bază, sau ceea ce am de spus. Doar pentru că cineva își asumă sexualitatea nu înseamnă că nu poate fi serios sau nu trebuie luat în serios”, spune ea.

Emily și-a spus părerea și în legătură cu avalanșa de acuzații de hărțuire sexuală care au dominat primele pagini în ultima perioadă, mulți actori și regizori de mare calibru aflându-se printre numele pe care multe femei de pretutindeni le-au menționat. ”Cred că #MeToo a fost un moment incredibil, dar mai cred că următorul pas ar trebui să fie ”Cred în tine”. Nu cunosc nicio femeie care să fi fost în mod sincer surprinsă de faptul că oricine are o poveste #MeToo. Dacă vrem să facem cu adevărat o schimbare, trebuie să mergem mai departe de simplul act de a ne împărtăși experiențele. E un pas în direcția corectă, dar mai sunt multe de făcut.”

Citeşte continuarea materialului în ediţia de februarie a revistei Cosmopolitan.

FOTO: Guliver/Getty Images, Instagram. Text: Roxana Dobriță

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.