Ellen Alexander, în exclusivitate pentru Cosmopolitan România

Ellen Alexander este o artistă cu talente multiple în modeling, muzică și actorie, și planuri de a se afirma în toate aceste domenii – descoperă-i latura sensibilă în noua ei piesă, Shadows, și află mai multe despre Ellen din interviul acordat în exclusivitate pentru Cosmopolitan România.

Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă rochie, Morphine (@morphine_fashion); pălărie, Gladys Tamez Millinery (@gladystamezmillinery).

La o vizită pe profilul de Instagram al lui Ellen Alexander – unde Ellen are o comunitate de 749k de followers  – vei descoperi o persoană exuberantă cu un lifestyle colorat și optimist (fapt dovedit din plin și de ședința foto pentru Cosmopolitan România). Ai putea crede că este un blogger sau un influencer așa cum sunt atâția.

Dar lucrurile sunt mai nuanțate în ceea ce o privește pe Ellen, fiindcă ea nu își menține contul de Instagram pentru like-uri, ci ca pe un jurnal profesional presărat din când în când cu postrări despre lucruri și activități care o pasionează.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă rochie, Vasssilis Zoulias (@vzoulias); cercei, Naria Khutsishvili (@khutsishvilinatia1).

Pentru cei care nu știu deja, Ellen Alexander are o diplomă în relații economice internaționale în țara ei nativă, Rusia, și activează ca model de la vârsta de 5 ani… Dar și-a găsit cu adevărat împlinirea prin artă, studiind actoria de teatru și film, scriind scenarii și compunând piese, atât pentru repertoriul propriu, cât și pentru alți artiști, în cadrul companiei de producție și case de discuri pe care le-a deschis recent.

De fapt, Shadows, una dintre piesele ei cele mai noi (dintre cele nu mai puțin de 200 pe care spune că le-a scris deja!) este disponibilă chiar acum pe Spotify. Apasă Play mai jos ca să vezi videoclipul oficial al acestei piese!

Vrei să afli mai multe? Am luat legătura cu Ellen Alexander ca să aflăm cum își pregătește debutul simultan în mai multe domenii artistice, într-o perioadă în care distanțarea socială și pandemia pune multe proiecte pe lista de așteptare.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă jachetă și jeans, Retrofete (@retrofete); T-Shirt, Ellie Mae (@elliemaestudios); pălărie, Gladys Tamez Millinery (@gladystamezmillinery).

Ești un model profesionist, dar ai studiat și teatru în țara natală, Rusia. Te rog să ne spui mai multe despre asta, dar și despre cele mai dragi piese de teatru sau filme în care ai jucat până acum!

De fapt, am absolvit Universitatea Rusă de Economie, unde am studiat relațiile economice internaționale. Dar, în afară de studii, mereu am fost interesată și de diverse forme de artă, dorindu-mi să mă exprim prin actorie, modeling, dansuri de societate, sport, producție și interpretare muzicală și pictură. Am urmat cursurile mai multor școli de teatru din Rusia, Statele Unite și Londra; nu am ales programe clasice de 5 ani de sudii ci, mai degrabă, cursuri scurte în școli de prestigiu.

Nu cred în genul acesta de învățământ, chiar dacă la Universitatea Rusă de Econimie am absolvit ca șefă de promoție și am fost o elevă de nota 10. De-a lungul anilor petrecuți în Statele Unite și Londra am am studiat la Universitatea din California de Sud, la Academia de Film din New York, Academia Regală de Arte din Londra. În Rusia, am urmat cursuri de actorie și meditații la Școala de Artă Teatrală din Moscova și la Insitutul de Teatru Boris Shchukin. N-aș putea spune că am un proiect favorit ca actriță. Mi-au plăcut absolut toate, deoarece au contribuit la dezvoltarea mea ca o actriță, m-au inspirat pentru a merge și mai departe.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă pulover, Dalood (@daloodtbilisi); cercei, Eastwave (@eastwaveconcept); cizme, Anouki (@anouki) și ochelari de soare, Nikolo Brega (@nikolobrega).

Ai apărut pe coperta multor reviste de moda – spune-ne te rog care a fost primul tău contact cu modelling-ul și cum era industria modei pe atunci? Care au fost cele mai interesante, neobișnuite sau provocatoare experiențe avute pe platou ca model profesionist?

Am pozat pentru prima mea copertă de revistă când aveam doar 5 ani. Deci este greu să-mi amintesc cum arăta industria modei la acel moment. Nici măcar nu-mi amintesc numele revistei. Dar prima mea copertă într-o revistă cunoscută a fost mult timp după aceea. Era revista ELLE. Am lucrat în agențiile de modele din Moscova, dar la început nu am luat în serios ședințele foto pentru reviste. Îmi doream să devin actriță și nu credeam că voi construi o carieră în modelling.

Nu pot să-mi dau seama care a fost cel mai fascinant proiect. Cam toate proiectele în care  am fost implicată au fost interesante pentru mine. Altminteri, nu aș fi participat la ele. Îmi place să lucrez cu fotografi celebri. Astfel de proiecte oferă mereu a o experiență interesantă tuturor.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă blazer și pantaloni, Tako Mekvabidze (@tako.mekvabidze).

Pe pagina ta de web, te prezinți drept cântăreață și antreprenoare, de asemenea – te rog spune-ne mai multe detalii pentru cititorii noștri! Adică, am citit că ai nu mai puțin de 200 de melodii gata de lansare!

Am scris 200 de melodii în timpul vieții mele, dar acestea nu sunt gata pentru a fi lansate. Sunt o perfecționistă, așa că vreau în mod constant să le îmbunătățesc. Acum le lansez unul câte unul, dar va mai dura ceva vreme. Am înființat o companie de producție. Am filmat deja mai multe reclame, a scris mai multe scenarii, dar nu au fost încă făcute filme după ele. Am creat, de asemenea, și o casa de discuri. Eu compun muzica, lucrez în colaborare cu producătorii și mă implic în multe alte proiecte comune cu diverși cântăreți.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolita România. Ellen poartă rochie, Mimii London (@mimii.london); cizme, Anouki (@anouki).

Spui că lucrezi pentru a cuceri 4 industrii – film, televiziune, teatru și modelling. Te rog să le spui cititorilor noștri…

1) ultimul film care te-a făcut să plângi

2) rolul de televiziune care crezi ar fi absolut perfect pentru tine

3) scenaristul tău preferat și / sau personajul favorit

4) designer-ul actual a cărui creație descrie cel mai bine stilul tău.

Aș spune că „a cuceri” nu este neapărat cuvântul potrivit. Pentru moment, nu cred că există planuri ambițioase. Situația pandemiei este atât de gravă, încât cel mai important lucru pentru noi toți este să fim sănătoși.

1) Am scris multe scenarii de film, iar majoritatea dintre ele sunt despre viața unor oameni neobișnuiți. Am de gând să fac filme pe baza acestor scenarii în viitor, dar pentru este nevoie de multe resurse. Până în prezent nu am lansat nici un film de-al meu, dar unele dintre scenariile mele au fost folosite de către alți scenariști. În ceea ce mă privește, prefer filmele inspiraționale, așa că producțiile mele favorite sunt Lista lui Schindler și Steve Jobs. Poveștile din aceste filme sunt un exemplu grăitor pentru modul în care mi-aș dori eu să fac lucrurile. Vreau să-mi investesc energia în cauze impotante pentru beneficiul oamenilor. Misiunea mea este să fiu, să devin genul de om care este util societății. 

2) Personajele feminine fascinante: explorator, om de știință, tânără femeie cu o viață extraordinară…

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă pulover Death by Dolls (@deathbydollsofficial); pantaloni, Love and Labels (@lovexlabels).

3) Îmi plac proiectele lui Leonardo DiCaprio, fiindcă modul lui de gândire pare similar al meu. Manierea în care pune în valoare personajele pe care le intepretează este minunată. Am adorat, de exemplu, rolul lui din pelicula Lupul de pe Wall Street.  Johnny Depp dezvăluie, de asemenea, prin rolurile sale, subtilități care îmi vorbesc într-un mod aparte. 

4) Îmi place stilul simplu, casual… și chiar nu am niciun designer preferat. Sincer, dacă îmi place un obiect vestimentar sau un accesoriu, îl cumpăr, fără să mă gândesc prea mult la branduri sau designeri.

Ellen Alexander / Cosmopolitan Romania
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă rochie, Collini Milano (@collinimilano).

Acorzi atenție tendințelor, în general, sau te ghidezi mai degrabă pe propriile reguli estetice?

Sunt atentă la tendințele din modă pentru că fac modelling, dar nu le urmez în totalitate. Dar, cum spuneam și mai devreme, cumpăr un lucru dacă îmi place, indiferent dacă este la modă în acel moment sau oricine ar fi designerul care l-a realizat.

Din tendințele de modă ale acestui sezon — care sunt cele care vorbesc cel mai mult despre tine ca persoană, și de ce?

Îmi place modul în care am fost îmbrăcată pentru ședința foto pentru Cosmopolitan — îmi plac cizmele albe, elegante, cu toc înalt, costumul roz și pălăria. Aceste tendințe vorbesc cu adevărat despre mine. Port ținute similare în viața mea de zi cu zi, doar că un pic mai simple.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă rochie, Morphine (@morphine_fashion); pălărie, Gladys Tamez Millinery (@gladystamezmillinery).

Care este cel mai prezent articol de îmbrăcăminte sau accesoriu din dressing-ul tău? Ce porți când pur și simplu vrei să te relaxezi?

Cele mai multe dintre hainele mele sunt realizate din materiale moi sau s-ar putea încadra în stilul sportiv. Acestea sunt preferatele mele! Așa că… poți spune că întotdeauna am ceva de îmbrăcat când vreau să mă relaxez.

Odată cu pandemia, măștile de protecție devin din ce în ce mai mult o expresie a stilului personal. Care este poziția ta în această privință? Îți personalizezi masca de protecție sau o corelezi cu ținutele tale zilnice?

Eu nu folosesc măști de protecție realizate de designeri, dar măștile mele sunt, de asemenea, foarte cool. Cele mai recente măști pe care mi le-am cumpărat sunt roz și au desenate pe ele o pereche de buze drăguțe. Situația cu pandemia mi se pare extrem de serioasă. Am mulți prieteni și cunoștințe care au avut COVID-19, iar unele dintre ele chiar au murit de această boală… Așa că evaluez riscurile constant și mă protejez luând toate măsurile de prevenție.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă blazer și pantaloni, Tako Mekvabidze (@tako.mekvabidze).

Un articol spunea că te-ai mutat în Marea Britanie, în timp ce un altul releva faptul că vei participa într-un reality-show despre modele, în Rusia. Unde locuiești în prezent și care sunt proiectele la care lucrezi acum?

Am locuit în Londra, dar acum locuiesc între două orașe: Los Angeles, unde mă aflu acum, și Moscova, unde locuiesc părinții mei. Încă încerc să îmi dau seama unde este mai bine să trăiesc având în vedere situația actuală, dar nu am decis încă. Am câteva ședințe foto realizate pentru perioadă, dar cele mai multe dintre proiectele mele sunt blocate momentan. Reality show-ul despre modelele din Rusia este, de asemenea, în așteptare. Eu trebuia să fiu una dintre participante. Din păcate, nimeni nu știe când se va reveni la normal.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă (stânga) pulover Death by Dolls (@deathbydollsofficial); pantaloni, Love and Labels (@lovexlabels) și (dreapta) blazer și pantaloni, Tako Mekvabidze (@tako.mekvabidze).

Ai un număr tot mai mare de urmăritori pe Instagram – cum abordezi Social Media? Care este relația ta cu Social Media și cum îți păstrezi urmăritorii interesați? Cu ce fel de conținut rezonează?

Nu fac nimic special pentru a-mi promova Instagram-ul. Postări și, uneori, story-uri – cam asta. Deci, eu nu sunt un exemplu tocmai bun de blogger pe Instagram. Conținutul paginii mele arată proiectele mele foto și ale lucruri sau activități care-mi plac și mă reprezintă. În ceea ce-i privește pe urmăritorii mei, ei par că rezonează mai activ cu conținutul sexy – de exemplu, atunci când port costume de baie. Am păstrat pagina de Instagram nu neapărat pentru „like”-uri, ci din pură plăcere de a posta uneori despre tot ceea ce fac sau îmi place.

Ești feministă? Ai fost crescută să fii una sau ai devenit pe parcurs?

Nu sunt feministă. Nu țin la genul acesta de clasificări. Îmi plac toți oamenii și mă port bine cu ei. Voi ajuta întotdeauna o persoană dacă are nevoie. Am fost crescut ca o bună creștină, așa că încerc mereu să urmez principiile acestei religii. Pur și simplu vreau să devin cea mai bună versiune a mea, să servesc umanitatea.

Ellen Alexander
Ellen Alexander / Cosmopolitan România. Ellen poartă rochie, Dur Doux (@dur_doux).

Care crezi că sunt cele mai valoroase calități la o femeie? Și cele mai importante calități la un bărbat?

Cred că cele mai bune calități nu depind de sexul unei persoane. Este important să fii tu însăți. Să faci toate alegerile fără presiune din partea altora. În același timp, să nu încerci să impui altora modul tău de a vedea lucrurile.

La final, te rog transmite-le un mesaj sau cititorilor Cosmopolitan: care este rețeta de succes a lui Ellen Alexander? Cum lucrezi pentru a-ți atinge visul sau obiectivele?

Rețeta mea de succes este muncă, muncă și iar muncă. Și crede-mă, nu există nici un alt secret pentru a-ți atinge scopurile în viață și pentru face ca visele tale să devină realitate!

Model: Ellen Alexander @ellenalexandermodeling
Foto: Nihat Odabasi @nihatodabasiofficial
Styling: Oretta Corbelli @orettac
Machiaj: Anthony Merante @anthonymerante
Coafură: Robert Steiken @robertsteinkenhair
Producător: Valentina Gurova @valentinagurova

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.