ELECTRIC COMEBACK: Jessie J revine cu cântec – şi nu doar la Electric Castle

Jessie J revine cu cântec – şi nu doar la Electric Castle. Cosmo a aflat toate detaliile chiar de la ea. O nouă față a lui Jessie J se arată lumii, pe măsură ce noua ei imagine pătrunde tot mai mult în conștiința generală, o dată cu piesele de pe R.O.S.E., albumul autoportret despre care are atâtea să ne povestească. Au dispărut pletele pana corbului și fruntea încruntată, lăsând loc unui chip proaspăt, care arborează un zâmbet încrezător. Și are și de ce. Pentru cineva care spune că disprețuiește aspectele mercantile ale meseriei sale, Jessie J a făcut o mișcare de geniu pregătin-du-și revenirea în showbiz… participând și câștigând într-un talent show de succes din China.

Mișcare controversată prin care o nouă piață de fani și de potențiali sponsori publicitari i se așterne la picioare acum, precum un adevărat tărâm al făgăduinței. Cel puțin, asta zice „gura lumii”. Dar Jessie este obișnuită să fie aspru criticată. De data aceasta, însă, ea este cea care râde la urmă și râde mai bine. Pentru noi, cei pentru care contează mai mult muzica, este mai important faptul că anul acesta o putem vedea pe Jessie J și live, într-un concert din cadrul festivalului Electric Castle.
Despre asta și multe altele, povestim cu Jessie alături.COSMO: Bună, Jessie! Abia așteptăm să te vedem live, la Electric Castle! Ești pentru a doua oară în România; pregătești ceva special pentru publicul tău?

JESSIE J: Și eu mă bucur mult să pot cânta la Cluj-Napoca în vara asta. Îmi amintesc că ultima dată când am fost în România m-am simțit extraordinar pe scenă, și asta datorită publicului. Cât despre surprize… Ei, bine, anul trecut a fost pentru mine un fel de carusel emoțional, mai ales în turneu. Și simt că toate concertele mele reprezintă, de fapt, un soi de confesiune…, o ocazie pe care o ofer publicului prezent de a mă cunoaște mai bine. Așa că sunt convinsă că și acest concert va fi o experiență extraordinară.

COSMO: Cât timp vei fi în România? Crezi că vei avea timp să te bucuri de festival sau de timpul petrecut la noi?

JESSIE J: Am auzit multe lucruri bune despre România și despre festivalul la care cânt, așa că sper că voi avea suficient timp să mă bucur și eu de atmosferă, și în afara scenei.

COSMO: Sperăm că vom asculta și unele dintre piesele tale noi. Te rog, povestește-ne despre R.O.S.E., noul tău album — cum diferă de cele anterioare și ce spune despre tine?

JESSIE J: Dacă vrei să știi adevărul, chiar nu mi-am dorit să lucrez la piese noi. Îmi amintesc că am și spus-o cu voce tare: „Am terminat. Mi-a ajuns. Am aproape 30 de ani, nu sunt fericită, muzica nu îmi mai aduce bucurie”. Mă simțeam ca și cum emoțiile mă sugrumau și nu voiam sub nicio formă să le exprim. Asta fiindcă deja nu mai făceam diferența între partea autentică, artistică, a „meseriei” mele, și partea mercantilă. Lucrul la care voiam să renunț era „afacerea” în care se transformase muzica mea și uitasem că, de fapt, arta este cea care mă poate salva. Așa că albumul R.O.S.E. a fost, pentru mine, o formă de terapie. Are un sound diferit de cel la care te-ai putea aștepta și a fost halucinant să lucrez la acest album.

Nu îmi vine să cred că au trecut patru ani de când am lansat ultimele piese noi, însă am preferat să mă concentez pe viața personală și pe a „crește” din punct de vedere artistic. Când îmi ascult acum albumul e ca și cum aș citi din jurnalul meu. Am evoluat mult în ultimii ani. Lucrul acesta se vede în muzica mea — mă bucur mult și sunt foarte recunoscătoare că pot, în sfârșit, să ofer acest album tuturor celor care știu că îl așteptau de mult.

COSMO: În trecut ai colaborat cu nume sonore precum Ariana Grande și Nicki Minaj. Pregătești vreun duet special sau un featuring în viitorul apropiat?

JESSIE J: Ariana și Nicki sunt artiste și femei pe care le admir mult. Am petrecut momente amuzante lucrând împreună. Nu știu încă ce îmi rezervă viitorul în ceea ce privește colaborările cu alți artiști, însă, bineînțeles, sunt „deschisă” proiectelor noi.

COSMO: De ce această abreviere — R.O.S.E.? Te rog, numește un cuvânt pentru fiecare literă!

a) Realizare — ceva ce ai realizat despre tine.

JESSIE J: Sunt mai puternică decât am crezut.

b) Obsesie — un lucru care te obsedează.

JESSIE J: Să caut mereu noi experiențe. Întodeauna!

c) Sex — cel mai absurd lucru pe care l-ai aflat despre asta.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de iulie a revistei Cosmopolitan România.

Text: Diana Colcer

Foto: Universal Music

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.