Efectul Gangnam Style, la un an dupa lansare

By  | 

Clipul oficial al melodiei Gangnam Style a atins un număr record de vizualizări pe Youtube, detronându-l pe Justin Bieber, cel care deţinea anterior recordul. Astăzi, melodia lui are peste 1 miliard 400 de milioane de vizualizări.

Clipul lui a trecut primul pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Gangnam Style a fost cea mai downloadată melodie de pe iTunes în foarte multe ţări din lume, printre care S.U.A., Marea Britanie, Canada, Belgia, Finlanda, Mexic, Peru, Hong Kong.

PSY a cântat Gangnam Style în duet cu Madonna, iar alte staruri internaţionale au adoptat stilul lui de dans în concerte. Artistul sud-corean a mărturisit că duetul cu Madonna a fost cea mai mare realizare a sa.

PSY a cântat pentru Barack Obama şi familia acestuia în decembrie 2012. Interpretarea sa nu a fost lipsită de controverse însă, deoarece artistul a lansat în 2004 o melodie, ”Dear American”, în care incita la violenţă împotriva soldaţilor americani. Cu toate acestea, Preşedintele i-a acceptat scuzele publice.

Dansul semnătură din Gangnam Style a fost adoptat într-o reclamă difuzată în timpul SUPER BOWL 2013, la Wonderful Pistachios. 

Parodiile dansului au devenit virale pe internet, la fel ca şi cea pe seama candidatului la alegerile prezidenţiale americane Mitt Romney, ”Mitt Romney Style”, care a strâns aproximativ 50 de milioane de vizualizări.

PSY va juca în rol principal într-un remake al filmului 3D indian ”ABCD: Any Body Can Dance”.

Al doilea videoclip lansat de PSY pe YouTube a mai atins un nou record, cele mai multe vizualizări într-o singură zi: 38 milioane. Astăzi a ajuns la 480 de milioane.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *