Ed Sheeran, dat a doua oară în judecată pentru plagiat

Ed Sheeran a fost dat în judecată sub acuzația că în hit-ul ”Thinking Out Loud“ ar fi plagiat părți ale piesei lui Marvin Gaye „Let’s Get It On“. Artistului i se cer despăgubiri în valoare de 100 de milioane de dolari.

El a negat acuzația inițială legată de plagierea piesei „Let’s Get It On“, adusă de moștenitorii lui Edward Townsend, cel care a compus melodia alături de Marvin Gaye.Acuzația a fost făcută de data aceasta de compania Structured Asset Sales, care deține o parte dintre drepturile de autor ale lui Marvin Gaye.

Conform documentelor depuse la o instanță din New York, Ed Sheeran a copiat melodia, ritmul, armoniile, tobele,tempoul, linia basului și acompaniamentul vocal.

„Thinking Out Loud“ a primit două premii Grammy, pentru cântecul anului şi cea mai bună interpretare pop solo. Anul trecut, Ed Sheeran a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că „Photograph“ este copiat după piesa lor „Amazing“.

Citeşte şi: Eminem şi Ed Sheeran, o colaborare surprinzătoare

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.