Dolce & Gabbana, boicotata din cauza principiilor celor doi designeri

By  | 

Într-un interviu publicat ieri într-o publicaţie italiană, cei doi designeri au vorbit despre familia tradiţională, despre homosexualitate şi despre fertilizarea in vitro. Deşi ambii sunt homosexuali şi chiar au avut o relaţie timp de 23 de ani, cei doi sunt împotriva ferilizării in vitro, pentru că cei care se nasc altfel sunt „copii sintetici”.

Te naşti dintr-o mamă şi un tată – sau cel puţin aşa ar trebui să fie”, spune Dolce, adăugând că procreaţia trebuie să fie un act de iubire într-o doi parteneri, în loc să fie vorba de un „uter de închiriat şi spermă aleasă dintr-un catalog.”

Toate acestea au dus la o adevărată mişcare împotriva D&G, în fruntea căreia se află Elton John. Cântăreţul a răspuns imediat designerilor printr-o postare de pe Instagram, în care spunea: „Cum îndrăzniţi să vă referiţi la frumoşii mei copii ca fiind sintetici? Să vă fie ruşine că arătaţi cu degetul spre fertilizarile in vitro – un miracol care a permis multor oameni iubitori, atât hetero, cât şi gay, să îşi îndeplinească visul de a avea copii. Gândirea voastră arhaică a pierdut pasul cu vremurile, la fel ca şi moda voastră. Nu voi mai purta niciodată Dolce and Gabbana. #BoycottDolceGabbana”.

Vedetele si orientarea lor sexuala

Hashtag-ul „#BoycottDolceGabbana” s-a răspândit destul de repede pe internet, iar vedete precum Ricky Martin, Courtney Love sau Victoria Beckham i s-au alăturat lui Elton John.

Aşa cum era de aşteptat, cei doi au primit şi susţinere şi înţelegere, dar este interesant de la cine: chiar de la copii crescuţi de homosexuali şi lesbiene (deci de la „copii sintetici”). 6 copii proveniţi din cupluri de acelaşi sex au redactat o scrisoare în care le mulţumeau lui Domenico Dolce şi Stefano Gabbana pentru că „au dat voce la ceva ce au învăţat din propria experienţă”.

Iată un fragment din această scrisoare neaşteptată:

„Vrem să vă laudăm curajulul şi să vă mulţumim pentru inspiraţia oferită. De asemenea, vă rugăm să nu vă predaţi, atunci când reculul va creşte în intensitate. Este important să nu vă cereţi scuze sau să capitulaţi. Vă rugăm să sprijiniţi ideea că toţi copiii trebuie să fie legaţi de mamele şi taţii lor. Este un drept al omului.”

Bineînţeles, designerii au dorit să mai spună câteva cuvinte pentru a calma spiritele, declarând că nu au dorit să îi critice pe alţii, ci pur şi simplu şi-au exprimat părerea personală. 

„Am vorbit despre modul nostru de a privi realitatea, dar nu a fost niciodată intenţia noastră să judecăm alegerile altor oameni”, spune Gabbana. Dolce adaugă: „Sunt constient de faptul că există şi alte tipuri de familii şi sunt la fel de legitime ca şi cea pe care am cunoscut-o eu. Dar, în experienţa mea personală, familia avea o configuraţie diferita. Acesta este locul unde am învăţat valorile iubirii şi ale familiei. Vorbeam despre părerea mea personală, fără să judec alegerile şi deciziile altora.”

Tu ce părere ai despre acest scandal? Merită cei doi designeri să fie boicotaţi pentru că au avut curajul să îşi exprime părerea în legătură cu un subiect sensibil?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *