Cum am ajuns vlogger de beauty: Laura Mușuroaea

Pasionată de “beauty” încă de la 12 ani, Laura Mușuroaea a urmărit de-a lungul timpului atât de multe tutorial de machiaj cât alţii într-o viaţă. Şi pentru că, la vremea respectivă, internetul nu oferea cititoarelor informaţii utile, a transformat hobby-ul în job. Vrei și tu să ajungi să faci jobul ei? Iată câteva dintre secretele “meseriei”, așa cum le-a experimentat Laura.

 Ai ajuns un blogger şi un vlogger de success. Sună simplu, dar suntem siguri că nu este chiar aşa.Totul a început ca un hobby, în clasa a 12-a. Urmăream deja de câteva luni comunitatea de beauty de afară. Eram complet fascinată de tutoriale de machiaj şi de sfaturile fetelor. Problema a fost că produsele recomandate de ele nu se găseau în România, iar atunci am început să caut tutoriale şi sfaturi în limba română. Dar, din păcate nu am găsit. Şi atunci mi-am spus „Ce-ar fi să încerc eu să fac tutoriale?”. În primii doi ani a fost doar un hobby. Când am văzut că există o oportunitate să reușesc să şi câştig bani din ceea ce îmi place să fac, am zis să risc şi să vedem ce iese.

Ai învăţat tinerii cum să abordeze această “meserie” prin diverse training-uri. Pentru fetele care ar vrea să fie ceea ce eşti tu, care sunt primii paşi pe care crezi că ar trebui să şi-i asume?

Întotdeauna am crezut în a împărtăşi cu alţii din experienţa ta. Primul lucru pe care trebuie să ţi-l asumi este să fii pregătit să dai greş. Aşa creşti. Şi să ai mereu în minte de unde ai plecat şi de ce faci asta. Ideal ar fi să faci asta pentru că îţi doreşti să împărtăşeşti ceva cu ceilalţi, să ai un mesaj de transmis, nu pentru că “e cool, la modă şi poţi să faci bani”.

Cum te pregăteşti singură pentru editare video, pentru un conţinut online care să atragă, care sunt tehnicile audio-video pe care le foloseşti? Sunt multe cunoştinţe tehnice…

Sunt foarte multe cunoştiinţe tehnice pe care trebuie să le ai, mai ales dacă faci totul singur. Dar sunt lucruri pe care le înveţi treptat, în timp. În general, sunt foarte atentă la ce se întâmplă în jur şi în ce perioadă a anului ne aflăm. Pentru că există tendințe de primăvară, există Ziua Femeii… Toată lumea va căuta conţinut relevat pentru momentul respectiv și aici intervin eu cu un sfat avizat. Pregătirea echipamentului pentru o filmare (cameră, lumini, microfon, set-up) îmi ia în jur de 15-20 de minute. Filmatul efectiv, în funcţie de subiect, durează în jur de 40-60 de minute. Iar editarea… aici depinde. Dacă este un subiect mai lejer, care nu implică foarte multă grafică, îmi ia cam 2 ore, dacă este un tutorial de machiaj, unde poate filmez din mai multe unghiuri şi am şi grafică, poate să dureze şi 4-5 ore.

Citește continuarea materialului în ediția de aprilie a revistei Cosmopolitan.

Foto Elena Cornila

Text: Bianca Dragomir

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.