Cum am ajuns în televiziune

Am stat de vorbă cu Maria Linda, care prezintă, alături de Dorin Chioțea, 1 Matinal la TVR 1 (de luni până vineri, de la 07.00, la 10.00) și ne-a spus cum a avut aici și care sunt cele mai mari provocări ale dimineților pe sticlă.

  1. Ai schimbat televiziunea, trecând la TVR1 după aproape 10 ani de Antena3.  Ce te-a convins să faci această schimbare majoră? Cum s-a întâmplat? 

Ce m-a convins? Instinctul. Instinctul femeii nu poate fi schimbat nici cu dovezi. Totul a pornit de la oferta pe care am primit-o din partea Televiziunii Române la începutul acestui an. Am avut un „vibe” foarte bun cu reprezentații TVR chiar de la primele întâlniri.  Am întâlnit aici oameni de televiziune excepționali, cu o viziune fantastică. În plus, proiectul TV propus, 1 MATINAL, avea încă de la început toate ingredientele unui show captivant pentru telespectatori. În luarea deciziei a contat mult și faptul că e un format „în direct”. Eu iubeeesc directul! E o senzație care nu se aseamănă cu absolut nimic, un amestec compleșitor de emoție și concentrare, fără de care n-aș mai putea trăi în lumea televiziunii! Și da! După aproape 9 luni de 1 MATINAL, tot mai cred că am luat o decizie bună. O să-i rămân recunoscătoare Antenei 3 pentru ce m-a învățat și tot ce mi-a oferit în acești 10 ani. A fost o perioada extraordinară. Dar TVR 1 reprezintă actuală etapă de dezvoltare a mea.  1. Care e cel mai solicitant aspect al meseriei tale și cum îi faci față?

Nu știu. Probabil trezitul de dimineață rămâne cel mai solicitant aspect al jobului, dar în același timp și cel mai nostim pentru cineva care mi-ar urmări toate mișcările până în momentul ieșirii din casă.  Deșteptarea e la 5.00, iar primele 15 minute după trezire sunt… aproape apocaliptice. În acest interval se poate întâmplă orice, ca de pildă să încerci să deschizi cu cheia ușa altei mașini, în timp ce te întrebi: „Când s-a făcut mașină mea atât de mare?”. Dar chiar și așa n-aș schimba nimic la program. Îmi place fix așa cum este. Știi, în toată povestea „early rising” ideea e să vezi latura pozitivă. E adevărat că am un program încărcat, dar am învățat să-mi dozez mai bine timpul. Toate activitățile și ieșirile mele sunt atent calculate. Am disciplina în sânge (tata fiind militar de carieră) și cred că asta mă ajută să fac față inclusiv unui program care începe dis de dimineață.

  1. CE CALITĂȚI AR TREBUI SĂ AIBĂ CINEVA SĂ POATĂ SĂ FACĂ CE FACI TU?

Eu cred că tenacitatea este extrem de importantă în această meserie. În egală măsură contează enorm să ai o încăpățânare teribilă pentru a răzbi. La fel de importate sunt obiectivitatea și capacitatea analitică, viteza de a asimilia într-un timp scurt cât mai multă informație, puterea de a sintetiza. E un mix fără de care nu cred că poți performa.

Citește continuarea interviului în ediția de decembrie a revistei Cosmopolitan print.

FOTO: PR. Text: Roxana Dobriță

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.