Cum a ajuns Rihanna un icon la 30 de ani?

Luna aceasta Rihanna a împlinit 30 de ani azi. Înafară de prezenţa ei muzicală puternică şi mereu provocatoare, Robyn Rihanna Fenty a ajuns un style icon în lumea fashion şi beauty. Nu credem că există o persoană care să nu fi auzit măcar o dată de RiRi şi sigur multe dintre femeile de azi sunte influenţate de stilul ei de viaţă: ce parfumuri foloseşte, ce mănâncă, cum se îmbracă.

De la “Music of the Sun” și descoperirea ei de către Jay Z până la zilele de glorie spre vârsta de 30 de ani, Rihanna a evoluat mult. Discografia lui RiRi e formată din 8 albume de studio, dintre care 7 au primit Discul de Platină. Dar influența ei la nivel global depășește granițele muzicii.Impactul Rihannei este global, viral și unic. Este adorată de milioane de fani și are un impact cultural care nu poate fi imitat de alt star. Artista a reușit să își croiască propriul drum, pe care l-a navigat și s-a menținut până în punctul în care a devenit un icon până în ziua în care a împlinit 30 de ani. Și suntem convinși că va continua să evolueze.

Cu aceste lucruri în minte, să revedem 10 momente care au transformat-o pe Rihanna în icon.

1. Umbrella

Da, era șeful ei, dar colaborarea cu Jay-Z într-un moment timpuriu al carierei ei este un indicator care arată cât de departe vei ajunge în industrie. “Umbrella” a fost al doilea hit nr. 1 al Rihannei și al treilea al lui Jay Z, după “Heartbreaker” (1999) și “Crazy In Love” (2003). Mai mult, melodia ne-a arătat o latură mai îndrăzneață a artistei.

2. We Found Love

Conform Refinery29, Rihanna a fost prima artistă care a colaborat cu DJ Calvin Harris în 2011 pentru “We Found Love”, care a fost de asemenea și primul hit nr. 1 al lui Calvin Harris. Hit-ul l-a ajutat i-a oferit acestuia faimă și evident mai mult succes.

3. Stay

Rihanna a intepretat balada “Stay” pentru prima dată la premiile Grammy în 2013 după ce a câștigat al 7-lea ei premiu Grammy. În acel moment am văzut o latură mai vulnerabilă a artistei pe care nu am mai văzut-o de la despărțirea ei de Chris Brown. A fost un moment în care ne-a arătat că poate cânta și altfel de melodii.

4. Pon de Replay

Să nu uităm melodia de la care a plecat totul. “Pon de Replay” a adus muzica din Caraine unei audiențe care altfel nu ar fi eplorat-o. RiRi nu și-a lăsat niciodată în urmă originile, din nici un album al ei cu single-uri ca “Man Down”, “Rude Boy”, “What’s my Name” și “Work” cu artistul care o adoră, Drake.

5. Anti

“Anti” este posibil cel mai de succes album al Rihannei. Și continuă să depășească recorduri la 2 ani de la lansare. Printre artiștii cu care a colaborat pe acest album se numără SZA, Travis Scott și Florence and the Machine.

6. Fenty Beauty

Când Rihanna s-a aventurat în industria de frumusețe în 2017, nu doar că ne-a oferit iluminatorul Trophy Wife, dar a arătat industriei de cosmetice ce înseamnă diversitatea și inclusivitatea prin oferirea fondului de ten Fenty Beauty în 40 de nuanțe. Fenty Beauty by Rihanna a fost inclusă și în lista Time, “25 cele mai bune invenții ale anului 2017”.

7.  Premiul Humanitarian of the Year din partea Universitții Harvard

Fundația Harvard pentru Relații Interculturale și de Rasă a onorat-o pe Rihnana cu premiul “Humanitarian of the Year” în 2017 ca recunoaștere a întregii sale activități umanitare în țara sa natalp, Barbados. Vezi mai jos întregul ei discurs, care începe cu: “Deci, am reușit să ajung la Harvard”.

8. Premiul CFDA în 2014

Când Rihanna a purtat o rochie transparentă cu cristale Swarovschi creată de Adam Selman pentru a accepta premiul CFDA, a creat un nou moment emblematic. Acest moment a confirmat ce am știut dintotdeauna despre Rihanna: ea inventează trenduri și împinge limitele în modă și frumusețe.

“Pot compensa toate slăbiciunile mele cu moda”, a spus Rihanna în timpul discursului de acceptare a premiului. “Moda nu ar trebui să fie niciodată frustrantă, ar trebuie să fie distractivă”, a continuat artista.

 

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Marie Claire: https://www.marieclaire.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.