Cosmo Guy: Tobi Ibitoye

După ce a ajuns printre finaliştii de la Vocea României, Tobi Ibitoye a devenit din ce în ce mai cunoscut, iar anul acesta toată lumea a cântat măcar o dată versul “Would you rather have me whole” al melodiei Loving you, un single despre naturaleţea compromisurilor în dragoste. Despre ce compromisuri face chiar el, dar şi despre ce înseamnă muzica pentru Tobi Ibitoye, puteţi descoperi mai jos.

De ce încă România şi nu… oricare altă ţară?România are un loc aparte în inima mea. Aici am descoperit artistul din mine, aici am avut ocazia să spun poveşti prin muzică şi tot aici am fost binecuvântat să mă îndrăgostesc de cea mai frumoasă femeie din lume. Aici mi-am găsit sufletul, dar şi sufletul pereche.

Un “lucru românesc” cu care te-ai acomodat foarte greu.

Am avut câteva preconcepţii  legate de aspectele cu care trebuia să mă obişnuiesc. Iarna era unul dintre ele. În mod surprinzător, mi-a luat doar o singură iarnă ca să mă acomodez cu schimbările de temperatură. Corpul meu s-a adaptat foarte bine. Însă, nu eram deloc pregătit pentru “atenţia” pe care am primit-o, la început. Când spun “atenţie”, mă refer la faptul că mulţi oameni ne fixau cu privirea, pe mine şi pe familia mea. La început, mă simţeam cumva special. Apoi, nu a mai durat mult până a început să îmi fie greu să accept aceste priviri lungi şi ciudate. Asta se întâmpla acum 10 ani, când Bucureştiul era pe drumul spre diversitate. Acum oamenii sunt mult mai obişnuiţi să aibă alături oameni cu o culoare diferită a pielii decât majoritatea. Este un pic mai normal să fii negru şi să te plimbi prin parcul Plumbuita. Sunt două lucruri pe care nu le-aş schimba: dieta şi limba. Nu îmi pot imagina cum sau cu ce aş putea să înlocuiesc Ciorba de Văcuţă sau Ciolanul de Porc sau Şoriciul. Limba are o mândrie ai ei specifică.

Cel mai cool lucru care ţi s-a spus despre Loving me?

Un mesaj primit de la o fostă colegă din liceu. A fost încântător să ştiu că melodia mea a liniştit pe cineva chiar într-un moment când avea mai mare nevoie. Aceasta este cea mai mare recompensă: să oferi ascultătorului un sunet care transpune o emoţie.

Un compromis făcut  în numele iubirii?

Nu îmi amintesc să fi făcut compromisuri în numele iubirii nu pentru că nu le-am făcut, ci pentru că le-am făcut cu atâta bucurie, încât nici măcar nu-mi mai amintesc că le-am făcut.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de septembrie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: PR. Text: Bianca Dragomir

Credit foto: Lucian Popa

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.