Cosmo Guy: Damien Marley

Bob Marley a murit acum mai bine de 30 de ani, dar rămâne o legendă reggae a cărui muzică este adânc înrădăcinată în cultura jamaicană și radiază în piesele generației care i-a urmat. Copiii săi i-au păstrat moștenirea în viață, în special Damian Jr. Gong Marley, al cărui ultim album, Stony Hill – o odă a cartierului jamaican unde a crescut – este puternic influențat de tatăl său.

Ești curioasă? Îl poți vedea pe Damian Marley live în concert la Electric Castle, în prima zi de festival!Copilăria în Stony Hill

”Mi-a fost bine, nu mi-a lipsit nimic – tatăl meu vitreg și mama mea s-au asigurat de asta. Am mers la una din cele mai bune școli din Jamaica, într-un cartier privilegiat, așa că nu a trebuit să-mi fac griji în privința violenței sau a altor lucruri de genul acesta. Cu toate acestea, am crescut expus rădăcinilor și tradiției familiei mele și aveam o legătură strânsă cu oamenii care veneau din locul unde a crescut tatăl meu. El și-a trăit copilăria în Trenchtown și Nine Miles, zona rurală din Jamaica, așa că am fost expus mai multor pături sociale.”

Influență paternă

”Eram foarte mic când a murit, aveam doar doi ani, așa că am învățat multe despre el prin muzica lui. Descoperindu-i piesele și albumele m-a ajutat să-l cunosc mai bine. Desigur, m-au ajutat și conversațiile cu mama și sora mea mai mare, am învățat multe, dar muzica a fost cea care m-a ajutat cel mai mult.”

Citeşte continuarea materialului în ediţia de iulie a revistei Cosmopolitan România.

FOTO: Guliver/Getty Images. Text: Roxana Dobriță

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.