Concertul cantaretei Cesaria Evora de la Bucuresti a fost anulat

By  | 

Cesaria Evora, care a sustinut un concert la Lisabona sambata, a inceput sa se simta rau duminica si a fost internata de urgenta luni, intr-un spital din Paris, in urma unei probleme cardiace.

Ana José Plough, reprezentantul artistei, a confirmat ca Cesaria Evora a suferit o interventie chirurgicala in noaptea de luni spre marti, procedura fiind diferita de cea la care cantareata a fost supusa cu cativa ani in urma, cand a suferit un accident cerebral. Plough a declarat ca interventia a durat circa patru ore si a vizat o afectiune coronariana. Cantareata, in varsta de 68 de ani, a fost diagnosticata in urma cu mai multi ani cu diabet zaharat si a suferit un accident vascular cerebral in aprilie 2008, pe scena, in timpul unui concert in Australia.

Reprezentanta artistei a indicat ca toate show-urile programate in perioada 15 mai – 27 august, inclusiv cel care urma sa aiba loc in Bucuresti, sambata – unde aceasta urma sa primeasca si titlul de ambasador onorific al Capitalei -, au fost anulate.

Acesta ar fi fost al cincilea concert pe care celebra cantareata din Insulele Capului Verde l-ar fi sustinut in Romania, iar spectacolul facea parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistei, „Nha Sentimento”. Lansat in 2009, discul „Nha Sentimento” cuprinde 14 piese emotionante, cu teme profunde, in care bucuria de a trai invinge tristetea si regretul.

Cesaria Evora este supranumita „Diva desculta”, aparand pe scena doar in picioarele goale, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa, despre ale caror suferinte canta.

Evora este cea mai cunoscuta cantareata de „morna” – un blues specific Insulelor Capului Verde. Cesaria Evora si-a inceput cariera in Mindelo, in insula Sao Vicente, in urma cu mai mult de 45 de ani. Abia la 47 de ani, insa, cunoaste cu adevarat succesul, datorita albumului „La Diva Aux Pieds Nuds”. Au urmat apoi „Mar Azul” (1991) si „Miss Perfumado” (1992), discul care, la 51 de ani, i-a adus primul hit – „Sodade” – si statutul de star international.

Printre altele, discografia ei cuprinde „Cesaria Evora”, „Distino Di Belita” (1995), „Cabo Verde” (1997), „Cafe Atlantico” (1999), „Sao Vicente di Longe” (2001), „Anthologie” (2002), „Rogamar” (2006) si „Nha Sentimento” (2009).

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *