Colin Firth va primi o stea pe Hollywood Walk of Fame

By  | 

Ceremonia, in cadrul careia va fi dezvelita cea de-a 2.429-a stea de pe renumitul bulevard al celebritatilor, va avea loc joia viitoare, in fata barului britanic The Pig & Whistle din Hollywood.

2010 a fost un an extraordinar pentru Colin Firth, care a primit premiul BAFTA pentru rolul din filmul „A Single Man”, regizat de Tom Ford. Acest rol i-a adus actorului britanic nominalizari la toate celelalte mari gale importante ale anului: Oscar, Globurile de Aur si Screen Actors Guild Award.

Totodata, Colin Firth a fost recompensat cu Performance of the Year Award la editia din 2010 a Festivalului International de Film de la Santa Barbara si a fost desemnat cel mai bun actor britanic al anului 2010 de catre asociatia criticilor de film din Londra (London Critics Circle Film).

In acest an, actorul britanic pare sa fie unul dintre marii favoriti in cursa pentru obtinerea Oscarului la categoria „cel mai bun actor in rol principal”, gratie interpretarii sale din drama „The King’s Speech”, in care joaca rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii.

Pentru acest rol, Colin Firth a fost deja nominalizat la premiile Screen Actors Guild si la Globul de Aur si a fost premiat de asociatiile de critici de film din Chicago, Phoenix, New York si Los Angeles.

Colin Firth este un actor britanic de film, teatru si televiziune, devenit celebru in 1995 gratie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului „Mandrie si prejudecata”. Colin Firth si-a castigat reputatia unui star international dupa ce a jucat intr-o serie de productii cinematografice cu mare succes de casa, precum seria „Jurnalul lui Bridget Jones” – in care a jucat alaturi de Renee Zellweger si Hugh Grant -, musicalul „Mamma Mia!”, „Fata cu cercel de perla”, „Pur si simplu dragoste” si „Pacientul englez”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *