Cele mai extravagante cerințe ale starurilor în turneu

Se spune că nu ar trebui să „intervii în procesul artiștilor– mai exact, fiecare artist are ritualurile sale care îl ajută să se pregătească, fizic și psihic, pentru a da publicului ce este mai bun din el. Nu ar trebui să fie, așadar, de mirare faptul că starurile au fel și fel de cerințe speciale atunci când merg în turnee – de la bucătari personali care să le prepare felurile de mâncare preferate și până la postere cu anumite vedete, pentru inspirație. Însă, ce-i drept, unele ritualuri și pretenții emise de vedete precum Lady Gaga, Beyonce sau Taylor Swift în turnee sunt bizare… altele de-a dreptul absurde. Iată doar câteva dintre ele.

Mariah Carey

Mariah își asumă cu grație titlul de divă absolută, și se comportă mereu în consecință (unul dintre motivele pentru care o adorăm, pe lângă vocea ei, e fix această atitudine extravagantă). Artista cere ca în camera în care se pregătește pentru concert să fie lumină difuză, șampanie (dintre cele mai scumpe, bineînțeles), două purificatoare de aer, cât mai multe buchete de trandafiri albi, lumânări pentru aromaterapie, un set de paie pentru băut, neapărat pliabile, și… câțiva pui de pisică cu care să se joace pentru a se relaxa înainte de a urca pe scenă.

Și apropo de urcat pe scenă, Mariah solicită mereu să aibă un ajutor care să o escorteze de mână atunci când urcă scările. Ah, și o persoană dedicată exclusiv jobului de a-i arunca la gunoi guma de mestecat. Aceste ritualuri par absurde pentru noi, dar pe de altă parte, cine suntem noi să le înțelegem pe vedete? Acceptăm orice, pentru a o asculta pe Mariah Carey cântând!

Britney Spears

La începutul carierei sale, Britney cerea să găsească în camera sa un platou de comfort food care să includă câteva dintre snack-urile ei favorite – aripioare de pui prăjite, chipsuri Cheetos sau Doritos, cereale Captain Crunch și Froot Loops, prăjituri Pop Tarts, și energizante Red Bull. Odată cu trecerea timpului, Britney a trecut însă la o dietă mai sănătoasă, iar acum orice fel de junk food este interzis să apară în camera ei. În schimb, un ritual la care nu a renunțat este să aibă în cameră o fotografiei a Prințesei Diana.

Jennifer Lopez

J.Lo pare să adore albul, căci cerințele sale speciale atunci când este pe set sau într-un turneu de promovare specifică faptul că aproape totul din camera sa trebuie să fie alb – așternuturile, pereții și podeaua, patul, perdelele și draperiile, mesele și fețele de masă, canapelele și fotoliile, lumânările Diptyque, florile (crini și trandafiri)… ba chiar și mâncarea (bomboane albe, înghețată de vanilie, pește alb).

Van Halen

Trupa rock Val Halen este celebră pentru documentul de 53 de pagini conținând fel de fel de cerințe speciale pentru turneul lor din 1982 – în special pentru specificația fără bomboane M&M de culoare maro”. Acest request se afla undeva la mijlocul listei, înghesuit între hering murat” și lichior de malț marca Schlitz”, însă, deși a creat controverse, are de fapt o explicație logică.

Membrii trupei au ascuns specificația legată de bomboane și culoarea lor la mijlocul documentului pentru a-și putea da seama dacă organizatorii concertelor sunt cu adevărat atenți la listă sau nu, în ideea că dacă nu observă mențiunea despre M&Ms, posibil să sară și peste anumite specificații tehnice legate de sunet sau de siguranța efectelor pirotehnice.

Prince

În anii ’90, Prince cerea ca la fiecare concert să fie un medic de față pentru a-i administra o doză injectabilă de vitamina B12 înainte de a urca pe scenă (pentru energie), și, de asemenea, voia ca la fiecare intrare să fie amplasate mai multe mese goale pe care fanii să îi poată lăsa cadouri.

Christina Aguilera

Christina are o dietă sănătoasă pe care vrea să o păstreze și când merge în turnee, așa că cere să aibă în cameră diverse feluri de mâncare gătite cu ingrediente organice, lapte de soia, vitamine The Flintstones (da, cele pe care le ronțăiam când eram mici), și capsule cu echinacea. De asemenea, artista cere să fie acompaniată de un echipaj de poliție pe drumul dinspre hotel spre sala de concert și înapoi, pentru a nu fi nevoită să piardă vremea în trafic – iar acesta din urmă chiar este, din punctul nostru de vedere, unul dintre cele mai absurde ritualuri practicate de vedete.

Lady Gaga

Lady Gaga are specificații foarte precise legat de ce vrea să găsească în camera în care se pregătește pentru concerte sau diverse apariții – produse de baie cu aromă de lavandă, postere cu trupa Queen, unt de arahide cu semințe de in (care să nu aibă mai mult de patru grame de zahăr) și foarte multe sticle de apă (rece și la temperatura camerei) pentru ea și dansatorii săi.

Beyoncé

Este interzis ca vreun produs marca Coca Cola să apară în aceeași încăpere cu Beyoncé– la urma urmei, Queen Bey are un contract cu Pepsi care trebuie respectat. Pe lângă asta, artista cere ca în camera sa să aibă mereu la dispoziție pui prăjit (aripioare, piept și copane, toate foarte bine condimentate și asezonate), plus sos iute. De asemenea, temperatura trebuie menținută la nici mai mult, nici mai puțin de 25,5 grade Celsius.

Selena Gomez

Imediat după despărțirea sa de Justin Bieber, în 2014, Selena nu voia să ca nimic să îi amintească de fostul său iubit, așa că a cerut ca nimeni din anturajul său de la concerte să nu aibă numele Justin. Cum acesta este totuși un nume comun în America, o serie de oameni implicați în organizarea concertelor și-au asumat pseudonime. Printre alte ritualuri, dar nu atât de absurde, ale acestei vedete, Selena mai obișnuia să ceară plăcintă cu pui și murături!

Taylor Swift

Ești genul de persoană care simte că nu poate funcționa până nu-și bea cafeaua? Ei bine, ești în aceeași ligă cu Taylor. Artista cere ca în fiecare dimineață, obligatoriu până în ora 11, să îi fie adusă o comandă specială dela Starbucks – 1 Grande Iced Caramel Latte cu 2 plicuri de îndulcitor, 1 Grance Iced Americano (tot cu două plicuri de îndulcitor) preparat cu lapte de soia, și o felie de cozonac cu dovleac.

Iar dacă ce ai citit mai sus te face să uiți că aceste staruri au fost, la început, oameni obișnuiți citește și articolul nostru despre ce joburi au avut vedetele înainte de a deveni faimoase!

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.