CEL MAI CELEBRU DAVID din lume

Când m-am întors de la Londra, unde l-am întâlnit pe David Beckham pentru un interviu în exclusivitate, prietenii m-au întrebat dacă David este un tip rece, intimidant sau arogant. Nu este niciunul dintre aceste lucruri. Mi-a părut un om natural și empatic. Zâmbește mult și are foarte multe riduri de expresie. Am vorbit despre copilăria lui, despre familie, despre cât de important este să-ți educi copiii într-un spirit feminist, despre încredere în sine și ritualuri de grooming și, desigur, despre Respect, cel mai recent parfum care-i poartă numele.

“Drăguță melodie!” “La naiba!” Însă lui David Beckham chiar îi place ringtone-ul meu (Jubel, Klingade). “Vrei să răspund eu dacă mai sună? Poate sunt pretenii de care îmi spuneai că te vor invidia fiindcă stai de vorbă cu mine.” David râde și gumește nonșalant, în vreme ce eu, moartă de rușine, mă străduiesc să-mi fac recorderul să-și reia treaba. Tocmai am făcut o gafă, o greșeală de începător, un “rookie mistake”, cum spun englezii — am uitat să-mi închid telefonul și desigur că a sunat, întrepându-mi discuția cu cel mai celebru David din lume. Suntem în decorul elegant și auriu al unuia dintre hotelurile din Londra preferate de David (Four Seasons Hotel Ten Trinity), așezați pe o canapea de culoarea șampaniei, care deodată devine mult prea confortabilă pentru starea mea de agitație interioară.David poartă “all black”, un outfit simplu, fără accesorii, și mă privește în ochi cu blândețe. Îmi amintesc că, mai devreme, deși am intrat în această “sufragerie” somptoasă laolaltă cu un întreg anturaj încordat de oameni de PR și organizatori ai “evenimentului”, m-a zărit și recunoscut din prima, și mi-a făcut cu mâna. Hai că o să fie bine, îmi zic. Până la urmă, e perfect normal ce mi se întâmplă — bărbatul acesta relaxat din fața mea, care-mi povestește momentan despre muzica preferată, cu un zâmbet atât de cald și o energie atât de pozitivă, este unul dintre cei mai faimoși oameni cu care am avut eu plăcerea să port o discuție față în față, așa că nu-mi pot împiedica piciorul stâng să se oprească din tremurat, oricât i-aș ordona mental să stea locului. Din fericire, cred că David Beckham este mai mult decât conștient de efectul pe care îl are asupra oamenilor (în special asupra celor veniți tocmai din București ca să-l întâlnească).

Te lasă aproape imediat să-i pătrunzi în zona de comfort, dându-ți ocazia să te simți în largul tău și să poți purta o conversație firească. Rezist tentației de a-i spune că l-am visat în noaptea precedentă (nimic interzis minorilor, vă asigur — venise la interviu împreună cu Victoria și îmi spunea că îi pare rău că a întârziat la întâlnirea cu mine!). Ceea ce mă frapează, însă, este că arată mai puțin ca în pozele cu el și mult mai aproape de imaginea din visul meu. Este în contiunare atletic, ca pe vremea când rupea terenul de fotbal în două, dar parcă ceva mai slab, și are destul de multe riduri care se adâncesc când râde — de unde deduc că o face des. Altfel, pare un om cald, natural, empatic, modest și atent cu cei din jur.  “Hey, mulțumesc”, mă scuz din nou, cu recunoștință. “Cred că ai făcut asta toată ziua.” Zâmbește. “Um, da. Dar a fost grozav, mi-a plăcut. E amuzant.” Este ora 3PM și s-a întâlnit deja cu alți jurnaliști din diverse țări, dar nu pare să-și fi pierdut cheful sau răbdarea. Lucky me.

David, cum interpretezi tu respectul?

Cred că respectul reprezintă o parte importantă din viață, este un sentiment puternic, ce se face simțit în toate aspectele— în muncă, în afaceri, în familie. Pentru mine, respectul este unul dintre primele lucuri pe care copiii mei trebuie să-l învețe: cum să se respecte pe sine, așa încât să îi respecte pe ceilalți și, implicit, să-și respecte părinții.

Care din aspectele viații tale te-a determinat să alegi acest nume sau acest concept pentru noul tău parfum?

Când ai o colaborare atât de îndelungată într-un domeniu, devine mai dificil să vii mereu cu idei proaspete și interesante. Am discutat foarte mult înainte de a ajunge la ideea de “respect” din spatele noului meu parfum și cred că dacă am fi folosit-o mai demult, n-ar mai fi avut același impact… Deci, faptul că o folosim acum, după atâția ani de colaborare în domeniul parfumurilor, denotă respectul meu pentru acest business, dar și pentru muncă, persevereță și tenacitate, în general.

Cum se regăsește noul parfum în personalitatea ta?

Asta am încercat să exprim, de fapt, cu toate parfumurile mele — toate sunt autentice în ceea ce privește legătura cu ceea ce simt, cu ceea ce-mi place să fac, cu de ce îmi plac anumite lucruri… și cu modul în care îmi place să miros, cu aromele care mă atrag. Dacă cineva ar veni la mine și mi-ar spune că am două zile la dispoziție să merg cu bicicleta printre munți, perintre copaci, înconjurat de natură, iarbă și mult verde… aș accepta fără să stau pe gânduri.

Merg foarte mult cu bicicleta, îmi place la nebunie, ador mirosul păduri, mirosul de pin și, în general, de de lemn al copacilor. Este unul dintre motivele pentru care și merg pe bicicletă — e unul dintre motivele pentru care îmi place California. Cred că asta își doresc și oamenii care încearcă un parfum ce-mi poartă numele — să primească prin conțiuntul sticlei respective acces într-un “loc” care mă reprezintă, acces la ceva care imi place.

Gustul tău în ceea ce privește parfumurile a evoluat de-a lungul anilor, odată cu hobby-urile tale sau cu stilul tău de viață?

Citește continuarea materialului în ediția de toamnă a revistei Cosmopolitan Man.

De Diana Colcer

Fotografii: @Coty

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.