Cei mai sexy lumbersexuali de la Hollywood

By  | 

Lumbersexualii sunt peste tot zilele astea, mai ales la Hollywood. Cine ar fi crezut acum cinci ani că barba de sihastru va ajunge pe covul roşu al premiilor Oscar sau Golden Globes? Şi totuşi, în 2015 am putut număra pe degete actorii care s-au prezentat proaspăt bărbieriţi la aceste evenimente cu ştaif. Majoritatea covârşitoare şi-a asortat smochingurile à la James Bond cu bărbi stufoase, desprinse parcă din serialul „Vikingii”.

Etimologic vorbind, lumbersexual provine din contopirea termenilor „metrosexual” şi „lumberjack”, denumirea folosită prin anii ’40 pentru a defini tăietorii de lemne din industria forestieră, bărbaţi duri şi puternici, căliţi de munca fizică în aer liber şi capabili să supravieţuiască în mijlocul celei mai sălbatice naturi. În realitate însă, lumbersexualul nu prea are nimic în comun cu metrosexualul preocupat de mani-pedi şi asortarea corectă a curelei la sacou.

Lumbersexualul este mai degrabă un soi de hipster care arată ca un om al pădurii: musculos, bărbos, încruntat, gata oricând să facă foc din două pietre şi să prindă peşti cu mâna goală. Doar că lumbersexualul nu trăieşte în pădure, ci în… jungla urbană. Nu ştie neapărat cum să mânuiască toporul, dar cu siguranţă iubeşte natura, plantele şi animalele. Îi plac drumeţiile şi probabil are un câine şi nişte plante acasă pe care le îngrijeşte cu dedicaţie.

Reminiscenţe ale metrosexualului există însă în tipologia noului ideal de bărbat cool. Lumbersexualul este interesat de tendinţe, doar că nu de cele din modă şi frumuseţe, ci de tehnologie, ecologie, urbanism, literatură, artă. Dacă îi scotoceşti în rucsac (accesoriul lui preferat), nu vei descoperi conserve si un sac de dormit, ci probabil un MacBook Pro, smartphone/ iPhone, e-reader sau chiar nişte cărţi cumpărate de la anticariat. Da, pare el un om al pădurii, dar de fapt este un intelectual perfect ancorat în secolul 21.

Pe scurt, cum arată lumbersexualul veritabil? Păi, barba este un must. Că e de câţiva centimetri sau de o palmă, trebuie să fie acolo! Tatuajele, la fel; unul-două, dar cel mai bine să îi acopere întregul braţ şi/ sau pieptul şi/ sau spatele. Muşchi, neapărat! Cercei şi piercing-uri… opţional.

Cum se îmbracă? Cămaşă în carouri. Jerseu din lână şi pulovere groase. Blugi skinny sau clasici, eventual cu bretele. Bocanci de munte în picioare, rucsac în spate.

Ce face? Arată el a pădurar, dar cel mai probabil lucrează într-un birou sau este artist. Bea bere şi whisky sec, iar dimineaţa cafea neagră, neîndulcită. Nu este neapărat vegetarian, dar mănâncă organic, ba chiar ştie şi să gătească! (iar dacă nu ştie încă, vrea să înveţe).

Aşadar, nu doar barba face lumbersexualul. Există nişte fineţuri în spatele bărbii şi al muşchilor, un stil vestimentar şi nişte preocupări care fac diferenţa între lumbersexualul „de fiţe” şi cel veritabil. Pentru exemplificare, am adunat în galeria foto de alături cei mai de seamă reprezentanţi celebri ai „curentului lumber”. Enjoy!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *