Ce spune Dalai Lama despre filmele de la Hollywood

By  | 

Aflat într-o vizită de două săptămâni în S.U.A., Dalai Lama are agenda plină. Printre altele, cum ar fi întrevederea cu Preşedintele Barack Obama, liderul budist şi-a făcut timp pentru a acorda un interviu celor de la Huffington Post, cu care a discutat despre ”cele lumeşti”.

Întrebat fiind dacă ştie despre Premiile Oscar 2014 -pe care noi le aşteptăm cu nerăbdare, Dalai Lama a declarat neimpresionat că nu a mai urmărit filme de mai bine de 20 de ani şi că acestea sunt nocive pentru ochii săi dar şi o pierdere de timp. Deşi în mare parte are dreptate, unele filme nu merită astfel categorisite.

Liderul spiritual al Tibetului a vorbit şi în cadrul unei conferinţe la California Science Center, la care au participat vedete ca Naomi Watts, Jim Carey, Jeremy Renner, Lupita Nyong’o, Eva Longoria, Joshua Jackson, Christina Hendricks, Amber Heard, Kathy Bates şi Rosario Dawson. Dalai Lama a fost introdus de actriţa Sharon Stone publicului şi a vorbit despre numeroase subiecte, cum ar fi căsătoria între persoane de acelaşi sex şi credinţă.

Vorbind despre o altă problemă ”lumească”, despre rolul tehnologiei în viaţa noastră, liderul budist a declarat că este minunată, atâta timp cât nu uităm cine deţine controlul. E adevărat, de cele mai multe ori tehnologia preia controlul asupra vieţii noastre!

”Cred că tehnologia a dezvoltat abilităţile umane (…) dar tehnologia nu produce compasiune. Noi trebuie să o controlăm, altfel devenim sclavii săi” a conchis Dalai Lama.

Daca vrei să asculţi ce a mai avut de spus acesta, poţi să asculţi integral interviul mai jos. Vei descoperi nouă perspectivă asupra societăţii în care trăieşti.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *