Catalin Josan, primul ‘megastar’

By  | 

La scurt timp dupa ce acest lucru s-a intamplat, Catalin a si lansat primul sau album “Megastart”. Cel care avea sa castige prima editie a Megastarului romanesc s-a nascut la 4 martie 1987 la Chisinau, in Republica Moldova. A absolvit Liceul de Muzica Ciprian Porumbescu la specialitatea pian, iar la chitara se poate mandri ca a invatat singur sa cante. Catalin Josan este student al Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, facultatea canto clasic, iar in viitor urmeaza sa se transfere la Conservatorul din Bucuresti.

Dupa ce a fost desemnat castigator la Megastar, intreaga viata i s-a schimbat. A devenit artist Universal Music Romania, a intrat in studiouri pentru inregistrarea pieselor de pe albumul de debut, a dat interviuri, a cunoscut multa lume din bransa si s-a mutat in Bucuresti…

Cu toate acestea, Catalin afirma ca nu s-a schimbat deloc. A ramas acelasi, singurele modificari ce au aparut sunt in cazul prioritatilor, dar si al programului sau. Producatorul executiv al primului sau album este Marius Moga, iar Catalin este foarte mandru ca a lucrat cot la cot cu acesta si ca a reusit sa invete alaturi de el ce inseamna sa dai nastere un produs muzical de calitate. Tanarul muzician a participat inca de la inceput la discutiile referitoare la conceptul, liniile melodice si versurile cantecelor ce urmau sa intre pe primul sau album.

Dupa ce anul trecut s-a calificat la Eurovision cu doua piese in finala, “When We’re Together” si “Run Away”, artistul a facut-o din nou: Catalin s-a inscris anul acesta in concurs cu o singura piesa, “Stop“, compusa de Eduard Carcota (muzica) si Cristian Hriscu Badea (versuri), cu care s-a si calificat in semifinale.

Catalin si Eduard Carcota s-au cunoscut anul trecut in timpul concursului Eurovision 2008. Timbrul vocal al lui Catalin i-a atras atentia lui Eduard, motiv pentru care acesta s-a decis sa compuna o piesa pentru Eurovision pe care a gandit-o special pentru Catalin. Timp de cateva luni cei doi au lucrat impreuna pentru a ajunge la varianta finala care a si fost inscrisa in concurs.

Cand piesa era aproape finalizata au decis sa incerce sa introduca si o voce feminina; si pentru ca le-a fost destul de greu sa se opreasca asupra unei singure voci, au ales sa foloseasca trei! Asa au intrat in scena si Pepper Girls, semifinalistele celei de-a treia editii Megastar!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *