Brianne Tju, despre premiile Emmy, filme horror și noul ei serial

Cosmopolitan România a avut șansa de a discuta cu Brianne Tju, actrița care are trecute în CV o nominalizare Emmy, scuba-diving cu rechini în Republica Dominicană și un rol în reinterpretarea cinematografică a cărții I Know What You Did Last Summer (disponibil acum pe Prime Video).

Brianne a împărtășit cu noi câteva aspecte legate de drumul ei la Hollywood, îngrijirea sănătății mintale și (we had to!) câteva sfaturi în materie de skincare.

Bună, Brianne! Cum te simți și ce ai făcut în ultima vreme?

Sunt bine, mă simt recunoscătoare și norocoasă. Am muncit încontinuu anul acesta, ceea ce este obositor dar totuși un vis în același timp. Iubesc ceea ce fac și faptul că am șansa de a lucra împreună cu atât de mulți artiști talentați. Momentan filmez Uglies în Atlanta și promovez lansarea noul show I Know What You Did Last Summer de pe Amazon Prime Video. E de necrezut și, în același timp, divin ceea ce se întâmplă.

Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă jachetă Dior; rucsac, Coach; cămașă, Mission Clothing; colanți, 5=Ten.
Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă jachetă din piele Jeremy Scott; top, Mission Clothing și sneakers, Cody TheCreative.

Spune-ne pentru început povestea ta. Cum ai devenit actriță? Ai știut dintotdeauna că asta vei ajunge?

Am intrat în lumea actoriei încă de mică. Părinții ne puneau pe mine și frații mei să apărem în reclame pentru a ne plăti taxele de școlarizare. Nu știu dacă au crezut vreodată că va deveni vocația mea, dar m-am îndrăgostit de actorie. Atât de mult încât m-am lăsat de facultate. De trei ori. Sunt norocoasă că mi-am descoperit pasiunea atât de repede. Este o industrie dificilă, în care m-am lovit de multe experiențe care m-au întărit și m-au determinat să devin mai bună. Nimeni din familia mea nu lucrează în această industrie. Părea un vis atât de îndepărtat, deși am adorat mereu filmele si serialele.

Ce meserie ai fi avut acum dacă nu erai actriță?

Când eram copil îmi doream să ajung doctor, apoi avocat, psiholog și după asistent social. Acum cred că aș fi fost totuși un jurnalist de investigații sau estetician. Sunt pasionată pur și simplu de crime și skincare.

Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă jachetă Maison Margiela; colanți, SpiritHoods și curea, Atomic Mission Gear.

Ai întâmpinat vreodată, de-a lungul carierei tale, vreun obstacol de ordin rasial?

Absolut – de obicei rasism de tipul pasiv-agresiv sau mici subtilități rasiale. Să fac parte dintr-o asemenea industrie de la o vârstă atât de fragedă chiar a reușit să își pună amprenta asupra încrederii de sine și a sănătății mele mintale. Nu m-am simțit niciodată suficient de bună, nu simțeam că merit – totul din cauza înfățișării și a culturii mele. Înainte aveam impresia că pur și simplu asta era lumea reală și că era nevoie să mă schimb pentru a fi acceptată în ea. Însă acum știu că asta nu este adevărat deloc. Industria este cea care trebuie să se schimbe. Serialele și filmele care apar la televizor trebuie să reflecte lumea cu mai mare acuratețe și să expună povești mult mai diverse și multidimensionale. Doar așa putem cultiva sentimentul de empatie și ideea de inclusivitate.

Ai jucat în Liv și Maddie, serialul de pe Disney Channel. Cum a fost tranziția de la Disney la adevăratele drame de televiziune?

În cazul meu nu se prea poate vorbi cu adevărat de o tranziție pentru că nu eram atât de legată de post ca față a unui show Disney. A fost vorba mai mult de o tranziție la nivel mintal și despre cum m-am transformat în femeie, ca actriță și ca adult. Îmi doream ca oamenii să mă ia în serios, dar am realizat că pentru a face acest lucru posibil era nevoie ca eu să mă iau în serios, în primul rând.

Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă vestă H&M x Maison Margiela; colanți, SpiritHoods.

Ce preferi mai mult: filmele sau serialele?

Sunt foarte diferite, dar îmi plac ambele. Să filmezi un serialul e ca și cum ai alerga un maraton. E nevoie să înveți cum să îți dozezi energia și să ții pasul cu un personaj de-a lungul unei perioade îndelungate de timp. E foarte plăcut faptul că ai șansa de a trăi odată cu personajul tău și evoluția sa. Filmele, în schimb, sunt foarte distractive. Este mai mult o provocare pentru mine deoarece ai la dispoziție doar două ore să îți spui povestea și să dai viață acelui personaj. Până la urmă mă simt bine să le fac pe ambele atâta timp cât îmi place povestea și oamenii cu care lucrez.

Ce sfat i-ai da unei tinere, aflate la începutul carierei sale în actorie?

Să se asigure că iubește ceea ce face și să fie puternică. Este esențial să aibă o bună conduită. Nu poate fi potrivită pentru fiecare rol. Doar să fie pregătită pentru momentul în care va veni cel potrivit.

Spune-ne puțin despre serialul I Know What You Did Last Summer. La ce ne punem aștepta? Ai vreun spoiler pentru noi?

Serialul este unul horror, cu mister și mult suspans, dar în substrat se bazează pe personaje și relațiile dintre ele. Este un derivat al cărții și francizei foarte populare cu același nume, dar este o reinterpretare modernă și mult mai fresh. Vă puteți aștepta la multe sperieturi, râsete, lacrimi și să aveți constant bănuieli cu privire la cine este de fapt criminalul. Show-ul face o treabă extraordinară în a deruta telespectatorul și a-l intriga cu personajele și dificultățile lor. Nu vreau să vă dau prea multe indicii, dar vă voi spune totuși că nimic nu este ceea ce pare, iar fiecare este vinovată de ceva.

Vizionezi de obicei filme horror? Dacă da, care este preferatul tău?

Ador horror-ul și suspansul. Sunt fan filme horror psihologice, precum Shutter Island și The Others. Îmi place de asemenea enorm ce face Mike Flanagan. Mi-ar plăcea să colaborez cu el într-o bună zi.

Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă vestă H&M x Maison Margiela și vestă, Cody TheCreative.
Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă jachetă Balmain.

Ai mai face vreodată scuba-diving, după ce ai jucat în filmul 47 Meters Down: Uncaged?

Aș mai face-o cândva și, ca să fiu sinceră, ultima oară a fost când am terminat filmările. În acel moment am simțit că aveam nevoie de o pauză de la apă. Pentru o vreme am detestat să fac chiar și baie. Acum însă îmi lipsește puțin sentimentul de a fi sub apă. Cred că voi face asta cu ocazia următoarei pauze.

Cum ai grijă de tine și de sănătatea ta mintală?

Iau Lexapro în fiecare zi. A vorbi despre medicamente este ceva ce societatea tinde să blameze, însă cred că asta ar trebui să se schimbe. E posibil ca mulți dintre noi să avem nevoie de puțină asistență în privința sănătății noastre mintale. Este un supliment, dar nu ceva pe deplin vindecător. Încerc să îmi dedic cât mai mult timp mie, comunicării, exercițiilor fizice și, efectiv, să mă asigur că sunt bine. Încerc cât pot să evit orice imagini sau videoclipuri care m-ar putea sensibiliza și obișnuiesc să iau pauze de la Instagram dacă devine prea copleșitor. Mă străduiesc că îmi mențin prezența în online la un nivel minim cu scopul de a fi prezentă cu adevărat în lumea reală.

Ce ne poți împărtăși legat de rutina ta de skincare? Ai vrea să ne împărtășești vreun sfat?

Apă. Nu beau suficientă, dar atunci când o fac se reflectă automat asupra pielii mele. Consistența este cheia. Am atât o rutină de dimineață, cât și una de seară. NU VĂ PUNEȚI NICIODATĂ MACHIATE LA SOMN. De asemenea, pansamentele cu hidrocoloid pentru coșuri sunt feblețea mea când rămân cu urme – cu ajutorul lor se vindecă mult mai repede.

Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă trenci Vetements;  hanorac, Puma Ferrari.

Cum e să fii nominalizată la premiile Emmy? Cum ai reacționat când ai aflat?

A fost o mare onoare și, în același timp, o surpriză. Mă aflam în Republica Dominicană, filmând 47 Meters Down: Uncaged când am fost sunată, iar întreaga echipă era extrem de fericită pentru mine. A fost foarte drăguț. Am fost încântată să fiu nominalizată împreună cu prietena mea cea mai bună, Liana Liberato. M-a învățat atât de multe pe platourile de filmare. Light as a Feather a avut momente speciale, petrecute în compania unor oameni speciali, iar faptul că asta s-a transpus pe ecrane, iar munca noastră a fost apreciată m-a bucurat enorm.

Cine este designer-ul tău de modă favorit? Dacă ar trebui să te căsătorești maine, cine ai vrea să își creeze rochia de mireasă?

Ce întrebare dificilă! Iubesc Balenciaga, dar pentru rochia de mireasă cred că aș opta fie pentru Yves Saint Laurent, fie Dior pentru ceva elegant.

Ce lecție te-a învățat Hollywood-ul?

Totul e doar o iluzie. Nimic nu este atât de strălucitor și frumos pe cât ar crede oamenii. E important să rămâi ancorat în realitate și să îți menții prioritățile dinafara muncii.

Ce îți rezervă viitorul, Brianne?

Nu sunt sigură. Totul mi se întâmplă la momentul potrivit. Tot ce știu cu certitudine este că îmi doresc să fiu prezentă, fericită și sănătoasă. Din punct de vedere creativ, vreau să explorez, să întâmpin provocări și să lucrez cu oameni interesați de a spune povești diverse și interesante.

Brianne Tju | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Brianne poartă palton Walter Van Beirendonck; cămașă, pantaloni Kindom și rucsac, Heaven by Marc Jacobs.
Fotografii: – Ian Phillips
Fashion Editor – Kimberly Goodnight
Hairstyle – Molly Wille  cu produse Balmain
Makeup – Robert Bryan | Exclusive Artists cu produse YSL Beauty
Producție & Casting @mediaplaypr
Un interviu de Antonia Roșu
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.