Breaking News: Voica Oltean – Furia Roșie Turbo

Breaking News este un film despre un reporter (Andi Vasluianu) și un operator care merg să filmeze într-o fabrică în care fusese o explozie. Operatorul moare, iar reporterul merge la Mangalia să îi cunoască familia și să facă un material in memoriam. Acolo o întâlnește pe Simona, fiica operatorului, o adolescentă de 15 ani pe care tatăl ei o învățase să conducă într-o Dacia Logan roșie, al cărei nume era Furia Roșie Turbo. Voica Oltean, actrița adolescentă care a impresionat publicul cu jocul ei matur, și-a tatuat aceste trei cuvinte.

M-am întâlnit cu Voica Otean la mine acasă. Voica Oltean are 17 ani, este elevă la Dinu Lipatti și joacă în rolul principal din Breaking News, filmul Iuliei Rugină, rol pentru care a fost lăudată de toată lumea. Am intrat în casă și am început să vorbim. Prima discuție a fost despre Un pas în urma serafimilor, care ne-a plăcut amândurora, iar următoarea, pentru că eu am un câine, despre menstruația la câini. Ca urmare prima întrebare a fost asta (nu știam că subiectul menstruației va deveni unul dintre cele mai mișto, dar dureroase subiecte pe care le-am discutat vreodată într-un interviu luat de mine):

Care e cel mai scârbos lucru pe care l-ai făcut vreodată?

Voica: Nu-l pot spune. Mă gândesc doar la chestii sexuale scârboase. Adică, doar astea îmi vin în minte.

Păi, dacă erau scârboase, le mai făceai?

Voica: Nu. Acum că mă întrebi, nu cred că mi s-au părut scârboase.

Trebuie să fim foarte atenți în ce fel abordăm subiectul sexual, având în vedere vârsta ta și faptul că ai părinți.

Voica: Părinții mei sunt oameni foarte mișto. Noi vorbim despre toate lucurile astea. Despre bărbați, iubiți. Nu intrăm în detalii, dar știu când am iubiți. Știu când dorm la prieteni. Nu le ascund nimic din lucrurile astea. Știu când am relații.

Ai o relație în momentul ăsta?

Voica: Am avut o relație de 8 luni, dar nu a fost iubirea vieții mele. Iubirea vieții mele a venit și a plecat foarte repede.

Iubirea vieții tale la 17 ani… Ești sigură?

Voica: Da, eu chiar cred că a fost iubirea vieții mele. A fost foarte mișto la început, dar la modul la care eu nu mai existam. Nu mai eram deloc la fel ca înainte.

El câți ani avea

Voica:Mai mulți…

Mama ta știa?

Voica: Da, dar nu știa vârsta exactă…

Vi se face educație sexuală în școli?

Voica: A venit la un moment dat un tip, a lăsat niște prezervative în clasă și a plecat. Asta a fost tot. Eu pregătesc acum un spectacol la Replica în care este vorba despre adolescentele care rămân însărcinate la vârste foarte mici și m-am documentat foarte mult. Spectacolul nu are un final deocamdată, pentru că nu am reușit să tragem o concluzie și să încercăm să înțelegem de ce rămân fetele astea însărcinate la 12, 13, 14 ani. Din cauza familiei, din cauza părinților, din cauza lipsei de educație, din cauza faptului că nu au primit suficientă dragoste, pentru că vor să atragă atenția… Multe dintre fetele astea rămân însărcinate cu bărbați de 30 de ani. Mai mult am învățat documentându-mă pentru piesa asta decât de la educația sexuală din școală.

Ai zis că ai avut un iubit ceva mai mare. Îți plac bărbații maturi? Ei de ce crezi că umblă cu fete de 15-16 ani?

Voica: M-am gândit la asta. Nu vreau să spun că ei ar avea o problemă. Fostul meu avea o problemă foarte mare legată de a diferența de vârstă. Cumva mi se pare de rahat că umblă cu fete așa mici, dar nu din motive legale. Nu cred în cod penal în această privință, pentru c ăștiu că de multe ori există consimțământ. Știu cum suntem noi fetele de 17 ani. De cele mai multe ori noi suntem în limbă după ei. Noi insistăm.

De ce insistați să fiți cu bărbați maturi?

Voica: Poate ține mai mult de mine. Adică, sigur ține și de mine. Ține și de faptul că băieții sunt imaturi. Fetele sunt mai mature, iar băieții de vârsta mea nu îmi pot oferi ce vreau eu. Eu vreau să am ce învăța de la un băiat. Tot timpul mi-am dorit să învăț chestii noi și nu simt că am ce învăța de la un tip de 20 de ani. Poate sunt băieți de 20 de ani de la care aș putea învăța lucruri, dar nu i-am găsit eu. Nu pot spune că am căutat neapărat bărbați maturi, doar că nu mi-am impus o limită de vârstă.

Citeşte interviul integral în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan.

De Adrian Teleșpan, Foto: Adrian Bulboacă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.