Bogdan, Shurubel şi Ionuţ sparg tiparele la matinal

Toamna aceasta au început al doilea sezon de matinal la unul dintre cele mai provocatoare posturi de radio din România: Virgin Radio, brand-ul internaţional al omului de afaceri Richard Branson. Li se spune simplu – Bogdan, Shurubel şi Ionuţ – sunt fresh ca sucul de portocale, le place foarte mult ceea ce fac şi asta se simte prin fiecare poveste a lor. Intră ON AIR în fiecare dimineaţă la 6.30, ca să fie cele mai bune gazde pentru oamenii care au nevoie să se trezească la fel de devreme, dacă am parafraza spusele Nataliei, fetiţa de trei ani a lui Bogdan. Despre cine sunt, de fapt, cei trei băieţi din spatele vocilor de la radio sau a glumelor, puteţi afla mai jos.

Nu mi s-a mai întâmplat de mult să râd cu aşa naturaleţe în timpul unui interviu şi, apoi, să mai râd încă o dată la fel de tonic când am redactat interviul cu cei trei băieţi care prezintă matinalul de la Virgin Radio. De fapt, nu mi s-a mai întâmplat niciodată să mă simt atât de “acasă”, de “eu însămi” în prezenţa unor oameni pe care îi vedeam faţă în faţă, la momentul interviului, pentru prima oară în viaţa mea. Aşa, ca gentlemenii sinceri… mi-au făcut un tur al mediului unde îşi expun creativitatea, mi-au prezentat câţiva colegi, m-au invitat să iau locul, la propriu, unuia dintre ei, mi-au preparat o cafea delicioasă, apoi, mi-au răspuns, franc şi fără măşti, tuturor curiozităţilor mele. Ştiţi expresia aceia devenită clişeu: “ei chiar sunt altfel”? De data aceasta nu are nicio urmă de exagerare. Singurul meu regret este că ne-ar trebui mult mai mult spaţiu să vă povestesc ce întâlnire extraordinară am avut cu trio-ul de la Virgin Radio. Cum fiecare dintre ei este în sine un personaj care te atrage în lumea lui la fel de fascinantă, cum tachinarea dintre ei se conturează atât de deştept şi natural încât ai vrea ca discuţia cu ei să mai dureze încă puţin şi încă puţin. Cum dincolo de umor, dezvăluie, fără inhibiţii şi fără nevoia de a fi cineva anume, o latură sensibilă, aceea numai a lor. Însă, vă las să îi descoperiţi, ca o gură de aer proaspăt şi motivant, pe cei care – sunt sigură – vor scrie câteva pagini cu adevărat interesante în istoria radio-ului şi nu numai.Cosmo: Ce mai faceţi? Cum a fost vacanţa 2018? Cum aţi început toamna?

Shurubel: Eu am fost în Bali, timp în care au fost două cutremure. Au murit nişte oameni pe insulă. Eu nu.

Bogdan: Eu am făcut stânga spre Milano, chiar unde a căzut autostrada, undeva pe la Genova, cu tiruri, cu maşini, au murit vreo patruzeci de oameni. Eu nu.

Ionuţ: Eu am fost în Vama Veche, şase weekend-uri. Era să mor în fiecare weekend. Cel mai periculos a fost pentru mine.

Shurubel: În plus, eu fac intenţionat lucruri stupide doar ca să am ce povesti la radio. Eram în aeroport în Bali – citeam biografia lui Agassi – când l-am văzut pe Jean-Claude Van Damme şi m-am dus la el: fac ceva, orice s-ar întâmpla am o poveste.

Cosmo: Shurubel pare boem, visător, citeşte mult (aşa cum îl şi tachinaţi), Ionuţ mereu pe distracţie, cu un spirit ludic şi tu, Bogdan, pare că eşti personajul serios, pragmatic din acest trio… tată de fată, cu poveşti de familie.

Virgin Radio: Înseamnă că funcţionează ce facem pentru că aşa suntem. Practic, ne-am ales cele mai uşoare roluri în emisiunea asta: ne jucăm pe noi. Deşi, actorii spun că este cel mai greu să îţi joci propriul rol.

Cosmo: Cum v-aţi cunoscut, cum aţi ajuns să prezentaţi împreună Virgin tonic?

Bogdan: Toţi trei am început radio la fel – era un proiect în licee, un post de radio căuta tinere talente pentru refresh. Au făcut staţie în licee. Eu am fost DJ la Rosetti, Shurubel şi Ionuţ au fost DJ la liceul Lazăr. Apoi, Ionuţ a plecat la facultate în Anglia, iar eu şi Shurubel am ajuns colegi la un proiect al aceluiaşi radio care, de data asta, era pentru studenţi.

Shurubel: Rivali adică.

Bogdan: Apoi, colegi şi concurenţi la acelaşi radio. Era despre cine prinde un tronson mai bun, emisiunea mai tare. Apoi, în 2010, Shurubel a plecat la Radio 21 unde a fost întrebat dacă are vreo recomandare şi astfel am ajuns şi eu la Radio 21. Am făcut matinalul de aici cu Găinuşă şi Dezbrăcatu’, apoi am rămas doar eu cu Shurubel. Dar, la scurt timp, Shurubel s-a îmbolnăvit şi aşa a intervenit Ionuţ.

Ionuţ: De fapt, Shurubel a recomandat pe altcineva, dar persoana respectivă era ocupată şi… aşa a ajuns Bogdan la Radio 21.

Shurubel: Nu chiar, era foarte bun şi este foarte bun. Suntem extrem de diferiţi şi foarte asemănători.

Cosmo: Dar, tu Ionuţ, ce făceai în timp ce ei doi aveau o istorie comună?

Ionuţ: Am făcut Publicitate la Canterbury, m-am întors în ţară, am creat canalul de Youtube “X lucruri” şi, apoi, am fost invitat să fiu writer pentru emisiunea lor. Iar, când s-a îmbolnăvit Shurubel m-au invitat să fac emisiunea împreună cu Bogdan; e trist să faci matinal cu o singură persoană. Eu eram deja cunoscut pe Internet. Nu trebuia să rămân mai mult de două săptămâni.

Bogdan: Sunt oameni care lucrează douăzeci de ani într-un radio ca să ajungă să facă matinal. Nu şi Ionuţ. A venit şi a funcţionat. A fost foarte bună chimia dintre noi.

Shurubel: A fost atât de bună chimia între ei încât, după ce m-am întors, atmosfera de aici era: “Ce tare e Ionuţ, îl iubim pe Ionuţ.” Scoteam eu o vorbă, nu se întâmpla nimic, ziceam o glumă, nu râdea nimeni. Zicea Ionuţ orice, putea să zică: “Mă duc până la toaletă.”, toată lumea era pe jos de râs.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de toamnă a revistei Cosmopolitan Man.

Text: Bianca Dragomir, Foto: PR

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.