Bob Sinclar: "Born in 69"

By  | 

Dupa ce a compus 12 piese instrumentale intre septembrie 2007 si martie 2008, Bob a plecat in Jamaica unde, in ciuda unei febre foarte puternice pe care a capatat-o imediat ce a ajuns in Kingston, a inregistrat vocile unor artisti precum Christopher Martin, Tony Rebel si Queen Ifrica.

In Los Angles, cateva demo-uri erau deja gata, ritmuri vibrante, voci foarte bune, unele dintre ele chiar specaculoase, insa nimic care sa te faca sa tresari. Abia cand a revenit la Paris pentru a inregistra alaturi de echipa sa, in special alaturi de inginerul de sunet si co-producatorul Cutee B, Bob a reusit sa puna cap la cap piesele din puzzle.

„In acel moment, am revenit la piesele pe care le inregistrasem in LA si le-am mai slefuit putin. Apoi l-am sunat pe Steve Edwards care a venit la Paris in octombrie, a luat un sample din piesa lui Richie Havens „We Are Everything” (un fel de cantec psychedelic intrepretat la sitar intr-un stil ce amintea de cei de la Beatles) si un altul dintr-un cantec al celor de la Illusion lansat in 1969. Folosind un titlu care te duce un pic cu gandul la generatia flower-power, „Peace Songs”, ideea albumului a inceput sa capete contur. „

Tot in New York, piesa care in curand avea sa fie aleasa ca prim single de pe albumul „Born In 69” tocmai se inregistra. Legendarii Sugarhill Gang au acceptat oferta de a colabora cu Bob Sinclar si astfel „LaLa Song” a fost realizat: o piesa hibrid, o combinatie de ritmuri rap si dance in care stilurile vechi se contopesc cu cele noi, o piesa veseala ce combina ritmurile funky cu cele pop.

„Mi-a venit ideea pentru „Born in 69″ dupa ce m-am tot jucat cu teme ca pacea, dragostea si flower-power. Ziua mea de nastere este pe 10 mai, iar albumul se lanseaza pe 11 mai. E un cadou grozav pentru ziua mea”, conchide Dj-ul si producatorul Bob Sinclar.

Cu un album eclectic si vesel, Bob Sinclar nu isi sarbatoreste doar ziua de nastere, ci transmite aceste ritmuri intregii lumi pentru a ne inveseli pe toti in vremuri deprimante.

Bob Sinclar, „Born in 69” – in magazine din mai 2009.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *