Bob Dylan isi va expune noile tablouri in cel mai mare muzeu din Danemarca

By  | 

Cele 40 de acuarele si opt portrete ale cantaretului american vor fi expuse intre 4 septembrie si 30 ianuarie in cel mai mare muzeu din Danemarca.

„Este o colectie de tablouri ce nu au fost expuse niciodata, realizate pentru Statens Museum for Kunst, in 2009 si in primul trimestru al anului 2010”, a declarat Kaspar Monrad, curatorul muzeului citat.

„Tablourile prezinta peisaje din viata cotidiana a oraselor, din mahalalele si satele din Brazilia, unde Bob Dylan a fost de mai multe ori, dar si cateva panze dramatice ce prezinta iubiri destramate, reglari de conturi mafiote si alte scene care sublinieaza fascinatia artistului pentru diversitatea din aceasta tara”, a adaugat aceeasi sursa.

Stilul Dylan „este inspirat din realismul american al inceputului de secol XX si prezinta afinitati profunde cu pictori din secolul trecut, precum celebrul Matisse din anii 1920”, precizeaza Monrad.

„Am vizitat Statens Museum for Kunst, care este impresionant, si a fost o surpriza pentru mine atunci cand ei mi-au cerut sa creez o serie de tablouri special pentru acest muzeu”, a declarat la randul sau artistul american Bob Dylan.

„A fost o mare onoare si o provocare pasionanta”, a adaugat Bob Dylan, explicand faptul ca a ales Brazilia ca tema centrala a colectiei sale, deoarece a vizitat de multe ori aceasta tara si adora atmosfera din aceasta tara sud-americana.

Legenda muzicii folk, in varsta de 68 de ani, si-a expus precedenta colectie de tablouri – „Drawn Blank Series” – in Germania in 2007 si in Marea Britanie in 2008.

Bob Dylan, pe numele adevarat Robert Allen Zimmerman, nascut pe 24 mai 1941, in Duluth, Minnesota, este cantaret, compozitor si poet, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrari ale lui Dylan dateaza din anii ’60, cand acesta a devenit faimos. Multe dintre cantecele sale, precum „Blowin’ in the Wind” si „The Times They Are a-Changin'”, au devenit adevarate imnuri anti-razboi si ale miscarilor pentru drepturile civile.

Cu o cariera impresionanta de aproape o jumatate de secol, Bob Dylan este unul dintre putinii artisti al caror palmares include nu mai putin de 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilatii si 58 de single-uri. Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, in 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul vremii o colectie impresionanta de premii, care include 11 trofee Grammy. Printre premiile deosebite se numara si cinci Grammy Hall of Fame, ce onoreaza inregistrarile care au peste 25 de ani vechime si o semnificatie istorica si culturala remarcabila, precum si o distinctie speciala Pulitzer in 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii si culturii americane.

Bob Dylan, una dintre figurile emblematice ale istoriei muzicii, a concertat pentru prima data in Romania, in luna iunie, in cadrul Never Ending Tour – sirul de reprezentatii neintrerupte ale cantaretului, inceput in iunie 1988.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *