Barkhad Abdi – faima mare si bani putini

By  | 

Barkhad Abdi este o excepţie a Hollywood-ului. Actorul de origine somaleză în vârstă de 28 de ani şi-a făcut debutul actoricesc în cel mai surprinzător mod şi având un succes de necontestat: a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar la Premiile Oscar, Globurile de Aur şi SAG Aawards şi a câştigat un premiu BAFTA.

Fost şofer de limuzină, Barkhad Abdi, a debutat în lumea cinematografică în rolul unui pirat somalez în filmul ”Căpitanul Phillips”, alături de Tom Hanks. Filmul, inspirat dintr-o poveste reală, povesteşte întâmplările din 2009, când o navă americană a fost deturnată de o bandă de piraţi pentru prima dată după 200 de ani. 

Pentru rolul său, Abdi a fost plătit doar cu 65 de mii $, pe când filmul a realizat venituri de aproximativ 218 milioane $, conform People Magazine. În timpul şederii sale la Los Angeles, pe durata Oscarurilor, actorul a locuit la un hotel în apropierea aeroportului unde locuia un prieten de-al său care l-a plimbat cu maşina gratuit iar la gală a purtat un costum închiriat.

Înainte să înceapă să filmeze pentru ”Căpitanul Phillips”, Abdi lucra la magazinul fratelui său din Minneapolis, job la care a renunţat pentru a-şi putea urma cariera. Tânărul actor e hotărât să se mute la L.A. pentru a-şi continua lucrul în industria cinematografică. În acest moment actorul este luat în considerare pentru a-l interpreta pe atletul african Willie Mtolo într-un film biografic conform The Hollywood Reporter.

Ce părere ai despre performanţa lui Barkhad Abdi, crezi că o să îşi continue cariera de actor sau a fost doar un succes trecător?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *