Barbati arestati în Thailanda datorita Rihannei

By  | 

Artista se afla în vacanţă în Thailanda zilele trecute, când a postat pe Instagram o fotografie cu un animal aflat pe lista speciilor protejate prin lege. Este vorba despre un loris leneş, un anumăluţ care seamănă cu o maimuţică emotivă datorită ochilor săi foarte mari.

Autorităţile din Thailanda s-au sesizat după ce Rihanna a postat fotografia cu loris-ul şi au depistat bărbaţii care deţineau în mod ilegal animalele. Aceştia le exploatau pentru a face bani de la turiştii care vroiau să se fotografieze cu ele. Deşi este o practică obişnuită în Thailanda şi sunt numeroase animale exploatate în acest mod, din cauză că Rihanna este o persoană publică şi fotografia ei a fost văzută de numeroşi oameni din toată lumea, autorităţile au decis să ia măsuri cât mai rapid.

Cei doi tineri arestaţi în acest caz au 20 şi 16 ani şi riscă o condamnare de până la 4 ani în închisoare şi o amendă de până la 1300 de dolari. ”Este ca un joc de-a şoarecele şi pisica. Dar de data asta este mai important datorită celebrităţii Rihannei, care a postat fotografia la care a primit peste 200 de mii de like-uri din toată lumea” a declarat un reprezentant al autorităţilor.  Acesta a mai adugat că este o practică obişnuită explotarea animalelor sălbatice precum elefanţii şi urangutanii, deşi se străduiesc de ani de zile să îi pună capăt.

Rihanna nu a comentat nimic în privinţa acestui caz, deşi mai mulţi fani ai ei s-au sesizat şi au comentat incidentul. ”Nu sprijiniţii oamenii care deţin ilegal animale protejate” a scris unul dintre ei.

Cu două zile înainte să posteze fotografia cu lorisul, Rihanna şi-a scos la licitaţie amprenta buzelor pentru a dona banii unei asociaţii din New York ce se ocupă de salvarea animalelor. 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *