“Aurora” de Cristi Puiu si “Morgen” de Marian Crisan ar putea fi selectate la Festivalul de la Cannes

By  | 

„Aurora” si „Morgen” se regasesc pe o lista a potentialelor filme din selectia editiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, alcatuita de publicatia de specialitate Screen Daily.

„Aurora” spune povestea lui Gigi Marinescu (Cristi Puiu), care este inspector de politie. El este casatorit cu Violeta, are o fiica in clasa a treia si, de peste un an, are o amanta, pe Lulia, o femeie divortata, cu 10 ani mai tanara decat el, care are, la randul ei, un copil. In cele din urma, viata pe care o duce il depaseste si Gigi trebuia sa ia o decizie. Totodata, el ajunge să lucreze la cazul uciderii doctorului Horia Zancu, descoperind viata tumultoasa a acestuia din ultimii 30 de ani. In plus, politistul Gigi Marinescu gaseste multe asemanari intre viata doctorului Horia Zancu si propria sa viata.

Filmul „Aurora” este produs de Mandragora, Anca Puiu si Bobby Paunescu fiind producatorii peliculei.

Pe de alta parte, lungmetrajul „Morgen”, de Marian Crisan, spune povestea unui barbat care traieste la granita romano-ungara si caruia ii place sa pescuiasca. Intr-o zi, acesta „pescuieste” un imigrant kurd. Pelicula este o coproductie Romania-Ungaria-Franta.

Totodata, si pelicula „Periferic”, debutul in lungmetraj al lui Bogdan George Apetri, realizat pe un scenariu de Cristian Mungiu si Ioana Uricaru, s-ar putea afla printre filmele din selectia Festivalului de Film de la Cannes, conform unor surse din cinematografia romaneasca.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *