Ascensiunea lui Jo – de la 18 ani până în prezent

Luna aceasta sărbătorim 18 ani, o vârstă a majoratului, a evoluţiei şi a retrospecţiei. Am vorbit cu numeroase vedete care ne-au inspirat de-a  lungul timpului, iar azi o descoperim, în plină ascensiune, cu un aer proaspăt, pe Jo. Ne întreabă inima câteva secrete despre ea:

Q: Ce cântai la 18 ani?

La 18 ani mă stabilizam pe harta industriei muzicale românești. Am intrat la X Factor, apoi la Te cunosc de undeva. Cântam cover-uri și îmi căutam o echipa cu care să lucrez și să mă simt bine.

Q: Aveai aceeaşi energie pozitivă şi vibe antrenant ca azi?

Am avut întotdeauna foarte multă energie și cred că mi-am dezvoltat acest fel de a fi datorită părinților. Casa noastră a fost mereu un mediu vesel, iar ei sunt oameni foarte deschiși, sociabili.

Q: Cum te-ai schimbat de la 18 ani până în prezent? La ce ai renunţat? Ce ai păstrat de atunci?

Am păstrat modul optimist de a privi viața, din două motive: pentru că prefer să râd și să văd partea pozitivă a lucrurilor, dar și pentru că sunt de părere că ar trebui să tratezi oamenii din jur exact cum ți-ai dori ca ei să te trateze la rândul lor. Cu alte cuvinte, primești ceea ce oferi. Și toți oamenii preferă să fie tratați frumos și să fie înconjurați de oameni pozitivi.

Pe de altă parte, m-am descotorosit de doza de naivitate pe care o aveam la 18 ani. Legat de ceea ce spuneam despre a te comporta frumos, și de atitudinea pozitivă față de oamenii din jur, acest comportament trebuie dozat: dacă ești bun, ești luat de prost.

Q: Ai crescut pe la competiţiile muzicale? Cum te-a dezvoltat această experienţă?

Da, au cam pus baza a tot ceea ce sunt eu azi. M-au ajutat mult. Competiția este foarte bună, dar în special m-au ajutat lucrurile pe care le vedeam și le înțelegeam acolo. Lumea din festivaluri e ca un fel de industrie muzicală, dar la un nivel mult mai mic. Lucrurile bune și mai puțin bune se întâmplă și acolo. Important e sa iei ceea ce trebuie, să te îmbunătățești pe parcurs și să mergi mai departe.

Q: Ce te face fericită?

Oh…e atât de ușor să mă faci pe mine fericită! Mă face fericită chiar și o ciocolată, un zâmbet, o îmbrățișare… momentele cu familia, cu prietenii, călătoriile, cărțile bune, muzica, oamenii frumoși…sunt multe lucruri care mă fac fericită!

Q: Ştim că mentorul tău este Randi. Spune-ne câteva lucruri pe care le-ai învăţat de la el şi pentru care îi eşti recunoscătoare.

Andrei m-a învățat și încă mă învață foarte multe lucruri constructive. Am învățat de la el să fiu mai critică – față de mine, dar și față de oamenii din jur. Am învățat să muncesc constant pentru visul meu: rezultatele nu apar peste noapte. Am învățat sa lupt pentru ceea ce îmi doresc, să iert, să am încredere în cine trebuie, am învățat să nu mă mai compar cu alții, am învățat să am răbdare.

Q: Ce ai vrea să transmiţi prin melodiile tale, femeilor COSMO?

Există un citat celebru care îmi place mult și care spune we read to know we are not alone. Eu cred că același lucru este valabil și pentru muzică: ascultăm muzică pentru a nu ne mai simți singuri cu problemele noastre. Pe de o parte, prin muzica mea vreau să aduc alinare, dar și sentimentul acela reconfortant, când descoperi că nu ești singurul care se confruntă cu o anumită problemă, că și alții au trecut prin asta. Muzica mea vorbește despre un subiect inepuizabil: iubirea și toate dilemele care decurg de aici.

Pe de altă parte, vreau să transmit bucurie și se pare că oamenii simt asta, pentru că cea mai apreciată piesă a mea, recent premiată cu 3 trofee Media Music Awards, este Cu un picior în rai, o piesă veselă, la fel ca mine.

© Alex Atanasiu

Q: Ce noutăţi pregăteşti fanilor?

Voi lansa curând noi piese, am filmat două videoclipuri pentru o piesă cu Cristi Sanda și o nouă colaborare cu El Nino, iar în paralel lucrez la alte două piese ale mele. Probabil în noiembrie voi lansa un nou single.

Q: Un sfat pentru COSMO girls? Ce le-ai sfătui să nu rateze, de exemplu?!

Să nu rateze bucuriile mărunte ale vieții. Toți aspirăm la lucruri mărețe, muncim pentru diverse proiecte de viitor, dar uităm să apreciem viața de zi cu zi. Un răsărit la mare. O plimbare pe munte, cu priveliștea din vârf, care îți taie răsuflarea. O conversație profundă cu un bun prieten.

FOTO: Alexandru-Adrian ATANASIU

Citește și: Pictorial fashion cu Randi si Emma Dumitrescu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.