Animatia piesei „Flori de plastic” nominalizata la peste 20 de festivaluri de animatie

 

Din Europa pana in America si Asia, Flori de plastic intra in competitia de scurtmetraje animate in cele mai importante festivaluri. British Animation Film Festival, Girona Film Festival, Seoul Animation Film Festival sau Buffallo Niagara Film Festival sunt doar cateva dintre festivalurile la care scurtmetrajul a fost selectat.

Flori de plastic e una dintre cele mai puternice metafore muzicale scrise de mine. Cred ca nu exista o varianta video mai sugestiva in afara de animatia video. Sunt super fericit ca atat piesa cat si mesajul ei au fost atat de bine primite, intr-o piata in care concureaza numai profesionistii din industria de film”, declara Smiley.Ideea de a face un videoclip animat a fost chiar a lui Smiley. „Ne-a spus că simte că aceasta ar fi singura modalitate prin care un mediu video ar putea surprinde ideea din spatele melodiei sale. Ne-a trimis  o versiune demo a melodiei, și în câteva zile am creionat scenariul, storyboard-ul și am stabilit direcția grafică, pentru a se potrivi cu mesajul lui Smiley și în cadrul conceptului vizual al campaniei de promovare a albumului Confesiune”, povesteste Bogdan Topîrceanu, Art Director HaHaHa Production.

Peste 4 luni de munca intensiva si 3300 de cadre desenate digital au fost necesare pentru a realiza clipul de  3 minute, care a strans peste 6 milioane de vizualizari. Videoclipul piesei s-a realizat printr-o imbinare a tehnicilor de animatie traditionala cu tehnici digitale de animatie 2D pentru efecte speciale, editare si compozitare. Scenariul si directia grafica a scurtmetrajului „Flori de plastic” sunt semnate de Vlad Bota, Claudia Ilea, Andra Vlasceanu si Bogdan Topîrceanu, absolventi de master de Arte Plastice la Universiîatea Nationala de Arte, Bucuresti.

In scurtmetrajul animat, Smiley isi canta manifestul impotriva “florilor de plastic” si ajunge in doar cateva minute de la tanarul la batranul Smiley, de la culoare la tern, de la aparent frumos la plastic, de la viata la lipsa ei.

In Romania, animatia a obtinut deja premiul la Bucharest ShortCut CineFest si este in competitie la AniFilm in Cehia.

Flori de plastic face parte din ultimul album lansat de Smiley la sfarsitul anului trecut, Confesiune, album care denumeste si mega concertul  pe care artistul il organizeaza anul acesta  pe 2 iunie, la Arenele Romane.

Cu o organizare impresionanata si peste 10 artisti invitati, Smiley isi propune sa faca publicului cea mai frumoasa „Confesiune”. Biletele sunt disponibile online pe bilete.smiley.ro, iabliet.ro, eventim.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Citește și: Smiley din nou in top-ul preferinţelor radio

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.