Angelina Jolie, in vizita in Pakistan, tara care a fost grav afectata de inundatii

By  | 

"Angelina Jolie a ajuns marti in Pakistan pentru a atrage atentia lumii asupra necazurilor prin care trec cele 21 de milioane de persoane afectate de inundatiile puternice, cu care aceasta tara nu s-a mai confruntat niciodata", a anuntat Inaltul Comisariat pentru Refugiati din cadrul ONU, intr-un comunicat de presa.

Actrita va calatori in nord-estul Pakistanului pentru a se intalni cu sinistratii si cu voluntarii care lucreaza la reconstructia tarii.

Este cea de-a patra vizita pe care Jolie o face in Pakistan din 2001, cand a fost numita ambasador al bunavointei.

Saptamana trecuta, actrita a cerut, intr-un mesaj video, comunitatii internationale sa faca donatii pentru sinistratii loviti de catastrofa, calificata drept un "tsunami la relanti" de catre secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Angelina Jolie este una dintre actritele cel mai bine platite de la Hollywood, cu venituri de 20 de milioane de dolari castigate in ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Actrita, care a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", are o relatie de mai multi ani cu actorul Brad Pitt, alaturi de care a si jucat in "Dl. & Dna. Smith". Jolie a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat in multe productii cu succes la public, dar a castigat si premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu rolul din "Tinerete furata/ Girl, Interrupted".

De cand a devenit ambasadoare a bunavointei din partea Inaltului Comisariat pentru Refugiati din cadrul ONU, in 2001, Angelina Jolie a vizitat cateva zeci de tabere de refugiati din Irak, Afganistan, Pakistan si Sudan.

Angelina Jolie si partenerul ei de viata, actorul american Brad Pitt, sustin si numeroase alte proiecte umanitare, ei donand, la inceputul acestui an, un milion de dolari organizatiei Médecins Sans Frontières (MSF), dupa cutremurul din Haiti din 12 ianuarie, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele doua Americi, dar si 75.000 de dolari pentru construirea unei scoli pentru fete in Afganistan. In urma cu cateva zile, cuplul Angelina Jolie – Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru victimele inundatiilor din Pakistan.

Angelina Jolie si Brad Pitt sunt considerati a fi unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood, in ciuda faptului ca nu sunt casatoriti. Cei doi au in prezent sase copii, dintre care trei sunt adoptati – Maddox, in varsta de noua ani, nascut in Cambodgia, Pax, in varsta de sase ani, nascut in Vietnam, si Zahara, in varsta de cinci ani, nascuta in Etiopia. Shiloh, nascuta in Namibia, in 2006, este unul dintre copiii biologici ai cuplului, alaturi de gemenii Knox Leon si Vivienne Marcheline, nascuti pe 12 iulie 2008 la Nisa, in Franta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *