Angelina Jolie a trecut printr-o interventie chirurgicala pentru a evita cancerul

By  | 

După ce medicii au anuntat-o că au detectat în organismul său posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer, Angelina Jolie, în vârstă de 39 de ani, a decis să îşi îndepărteze pe cale chirurgicală ovarele şi trompele uterine pentru a evita cancerul.

Mi-am spus mie însămi să rămân calmă, să fiu puternică, şi că nu am niciun motiv să cred că nu voi trăi suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescând şi pentru a-mi cunoaşte nepoţii”, mărturiseşte vedeta. 

Această intervenţie chirurgicală nu era obligatorie, însă Jolie se gândise la ea de mult timp, dat fiind că mama sa, bunica maternă, străbunica şi o mătuşă au murit din cauza cancerului. Medicii i-au recomandat să facă acest pas cu un zece ani înainte de vârstele pe care rudele sale le-au avut când au fost diagnosticale, pentru mai multă siguranţă.

Din cauza operaţiei, ea va intra acum într-o menopauză forţată, motiv pentru care nu v-a mai putea face copii. „Mă simt liniştită în legătură cu tot ce va veni, nu doar pentru că sunt puternică, ci şi pentru faptul că îmi dau seama că acesta a fost un moment care face parte din viaţă. Nu e nimic de care să te tem”, spune vedeta.

Din păcate, Jolie este încă predispusă la cancer, aşa că va cauta metode naturale de întărire a sistemului imunitar pentru a evita acest lucru. Ea este purtătoarea genei BRCA1, care creşte cu 87% riscul de apariţie al cancerului la sân şi cu 50% riscul de apariţie al cancerului ovarian.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *