Angelina Jolie a suferit o dubla masectomie preventiva

By  | 

Mama Angelinei a decedat la vârsta de 56 de ani, răpusă de cancer la sân. În urma analizelor, actriţa a aflat că a moştenit gena responsabilă pentru această boală, BRCA1, iar doctorii au estimat că sunt 87% şanse să dezvolte cancer la sân şi 50% şanse să dezvolte cancer ovarian.

După ce a aflat aceste veşti, Jolie a hotărât împreună cu soţul ei că cea mai bună soluţie în acest caz ar fi o dublă masectomie preventivă. Ea a vrut să evite situaţia în care copii ei ar rămâne fără mamă timpuriu, din cauză că nu a acţionat la timp. Procedurile chirurgicale au durat 3 luni şi au fost finalizate la sfârşitul lunii aprilie. În tot acest timp, actriţa l-a avut alături pe soşul ei care a încurajat-o şi a făcut-o chiar să râdă uneori. 

”Sunt norocoasă că am alături un partener ca Brad Pitt, care este iubitor şi m-a susţinut tot timpul. Aşa că oricine are alături o soţie sau iubită care trece printr-o astfel de experienţă, să ştie că este o parte importantă a tranziţiei. Brad a fost alături de mine tot timpul în perioada operaţiilor la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratată. Am reuşit să găsim momente în care am râs împreună. Am ştiut că aceasta a fost decizia corectă pentru familia noastră şi că ne va apropia. Aşa s-a întâmplat.”

Angelina a făcut publică experienţa sa pentru a atrage atenţia tuturor femeilor asupra riscurilor cu care se confruntă şi pentru a le demonstra că există opţiuni de tratament înainte să fie prea târziu. Mărturia actriţei a fost publicată în ziarul ”New York Times”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *