AMI pregătește lansarea primului ei album, Enigma

Toamna aceasta i-a adus lui AMI mai multe cadouri — toate, binemeritate, desigur. Vorbim despre viitoarea lansare a primului ei album, Enigma, despre debutul de succes la emisiunea Te Cunosc de Undeva (Antena 1), dar și despre o apariție pe coperta COSMO, chiar pe 28 septembrie, de ziua ei de naștere! Află chiar acum ce mai face AMI, din interviul de mai jos.

„Muzica mea a spus întotdeauna mai mult despre mine decât am putut eu să o fac. Versurile sunt povestea mea”, mi-a mărturisit AMI, artista minionă cu o sensibilitate aparte și un spirit optimist, debordând de energie, pe care ai văzut-o recent și la emisiunea Te Cunosc de Undeva, de pe Antena 1. Ceea ce nu știai, poate, este că simpatica AMI — iar ăsta este un acronim scenic al numelui ei de botez, Andreea Ioana Moldovan — urmează să lanseze Enigma, primul album dintr-o carieră muzicală începută încă din copilărie, sedimentată la X-Factor și punctată de colaborări interesante precum cele cu Grasu XXL, DJ Project sau B.U.G. Mafia.

Vrei să vezi cum a fost la ședința foto pentru coperta Cosmopolitan de octombrie, featuring simpatica AMI? Apasă buntonul Play!

Când am rugat-o să se descrie prin titlul unei piese care îi place mult, în interviul de mai jos, AMI mi-a spus că cel mai mult se regăsește chiar în piesa Enigma, care dă titlul acestui album. Ce-i drept, nu o cunoșteam pe AMI înainte de ședința foto pentru COSMO, era un fel de ghicitoare pentru mine — și trebuie să spun că pe internet nu sunt prea multe interviuri cu ea, din păcate —  însă acum îmi pare genul de persoană cu suflet bun, cu care aș sta la taclale mai mult decât o dată. Sau poate aș merge la un concert în care cântă și la vioară — un talent minunat pe care nu mi se pare că și-l etalează suficient. Haideți să descifrăm împreună cum e AMI și de ce ne place!

Știm că ai petrecut o perioadă dificilă anul acesta, imediat după încheierea stării de urgență, când ai stat izolată acasă ca măsură de precauție dictată de suspiciunile de cazuri de coronavirus din Antena 1. Poți să ne povestești mai multe despre acest episod și despre experiența ta cu izolarea, pandemia și distanțarea socială? 

Perioada stării de urgență a fost un test de adaptare pentru noi toți. În tot acel timp, am încercat să stau deoparte de orice factor negativ care ar fi putut să mă influențeze și am avut grijă să-mi ocup timpul într-un mod constructiv. Vestea nefericită despre infectarea colegilor mei, m-a surprins, având în vedere că noi am respectat toate regulile de distanțare, iar filmările s-au făcut în cele mai stricte condiții.

N-a fost deloc ușor să facem parte din acest scenariu, însă ne-am închegat ca o familie la Te Cunosc de Undeva, am fost alături unii de ceilalți, iar bucuria și dorința de a continua filmarea noului sezon, ne-a ajutat să trecem mai repede peste acest episod. Din fericire, eu am ieșit negativ la toate testările dar am fost nevoită să stau izolată la domiciliu timp de două săptămâni. Cea mai grea e așteptarea, momentul acela dintre test și rezultat, pentru că iți trec foarte multe gânduri.

AMI
AMI / © Cosomopolitan România. AMI poartă rochie din batist, Dion Lee.

Ce îți place cel mai mult la formatul emisiunii Te Cunosc de Undeva, ce te-a atras să accepți provocarea de a participa la acest show? Și ce ți se pare cel mai greu sau mai challenging?

Cu fiecare nouă experiență , îmi place că descopăr lucruri noi la mine și despre mine. Tot ce e nou mă atrage, iar cu cât mi-e mai teamă de ceva, cu atât mai mult vreau să încerc acel lucru. Asta m-a și făcut să spun DA acestei noi provocări care mă solicită nu doar ca interpret, ci și ca actor, dansator. Travestiuri sau nu, cele mai dificile personaje sunt acelea în care am de bifat toate aceste 3 elemente într-un singur act.

Am fost mereu obișnuită să cânt piese potrivite pentru mine, să dansez la alegere, ori să stau în zona mea de confort. În acest show am descoperit că nu există limite, nu există zonă de confort și am ajuns să trăiesc niște momente greu de relatat în cuvinte. De aceea vă invit să mă urmăriți în acest show, ca să vedeți în ce călătorie frumoasă am fost, în câte stații am oprit și care a fost destinația finală.

Tocmai ai lansat și o nouă piesă — Regrete, alături de Florian Rus, o piesă optimistă, în ciuda titlului. Apropo de refern, dă-ne un exemplu de regrete… care nu sunt tocmai regrete, făcute împreună cu cineva special!

Da. O piesă cu un vibe dinamic, diferit față de ce am mai scos până acum. Și tocmai pentru că am simțit nevoia de ceva pe good vibes în perioada asta, mi-a plăcut și m-am regăsit în ideea lui Florian. Într-adevăr când spui “regrete” gândul te duce la ceva trist. Noi am vrut să-i dăm o altă conotație, într-un sens pozitiv.

E mai degrabă o invitație pentru ceva care se presupune că-ți va rămâne în minte. În viață nu ar trebui să fie loc de regrete, doar că ele ne dau cele mai intense lecții de viață și tot ce avem noi de făcut este să trăim prezentul! Un exemplu de un astfel de “regret” ar fi ziua în care m-am mutat singură în București. A fost un moment trist dar în același timp, am avut un sentiment de împlinire. Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața. Vă îndemn să riscați pentru fericire!

Apasă Play ca să vizionezi Regrete, cel mai recent clip lansat de AMI.

Cum a luat ființă colaborarea recentă cu B.U.G Mafia, pentru piesa 8 Zile din 7? Mărturisim că ne-a luat prin surprindere și te felicităm pentru cele peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube!

Plăcut surprinsă am fost și eu în momentul în care am primit propunerea băieților de la B.U.G Mafia, de a fi vocea feminină a noului lor single. Mă declar extrem de mândră și fericită de această colaborare, cu atât mai mult cu cât acest featuring era de mult pe lista mea de dorințe. I-am admirat dintotdeauna iar pentru mine sunt o legendă vie.

Ai început ca backing vocals la Paula Selling, ai colaborat cu Grasu XXL, dar și cu DJ Project sau Killa Fonic. Ești, teoretic, un artist dance, dar care poate trece ușor dintr-un gen muzical în altul — spune-ne în care dintre peisele tale te regăsești cel mai mult, ca om?

Cu fiecare artist în parte descopăr o altă vibrație a muzicii, învăț din experiența fiecăruia și mă regăsesc în emoția lui proprie. De aceea muzica nu are limite. Fiecare cântec are povestea lui în viața mea. Toate fac parte din mine, pornesc din suflet și le cânt cu drag… mi-ar fi greu să aleg.

AMI
AMI / © Cosmopolitan România. AMI poartă sacou din viscoză, ATU Body Couture; cizme din piele, Unravel Project.

Știm că ești o violonistă talentată și chiar premiată — de ce nu folosești mai des acest instrument în piesele tale? 

Majoritatea melodiilor mele, au pasaje cu vioară înregistrate de mine, însă ele sunt în background, mai mult de atmosferă. Îmi place să o integrez doar în piesele care au un aer cinematic. O să o auziți din ce în ce mai des și mai prezentă în muzica mea.

Am înțeles că ai moștenit talentul de a cânta la vioară de la bunicul tău. Poți să ne ne povestești cum ai început să studiezi în domeniu?

Da. Așa se pare. Nu știam că am talent, până n-am încercat, ori mai real, până n-am fost obligată de ai mei să studiez vioara. Începutul acelui capitol a fost o dramă, parcursul o aventură experimentală cu final fericit 😀 Și acum să vă explic: fiind elevă la un liceu de muzică, trebuia să studiez obligatoriu un instrument principal din clasa I. Eu voiam pian, însă ai mei nu-și permiteau să-mi cumpere unul, așadar am ajuns cu vioara în brațe. Eu și fratele meu, la același profesor, 2 violoniști în casă, o întreagă simfonie de scârțâituri.

Până într-o zi când mi s-a spus că am un talent real și înscrisă la un concurs, m-am întors cu marele premiu. Din acel moment, aveam o presiune mare pe umerii, studiam și câte 6 -7 ore pe zi, și nu din plăcere ci din ambiție mai mult, fiindcă nu doream să-mi dezamăgesc profesorul, care cu atâta pasiune și răbdare îmi preda, nici părinții, care aveau așteptări, și nu voiam să am nici concurență la olimpiade. Toate astea m-au făcut într-un final să mă îndrăgostesc de acel scârțâit care pâna la urmă s-a transformat în sunetul meu preferat.

AMI
AMI / © Cosmopolitan România. AMI poartă sacou destructurat din lână, Medeea; slip din bumbac, Versace.; cizme din piele, Unravel Project.

Descrie-te… prin titlul unei melodii celebre, care îți place mult!

Doar o melodie nu mă poate descrie. Însă un album, da! Și acela e ENIGMA – numele primului meu album pe care urmeaza să-l lansez cât mai curând. Un album în care mi-am pus toate emoțiile, stările, trăirile și gândurile și prin care voi o să descoperiți ce se află dincolo de aerul misterios cu care v-am obișnuit. Albumul pe care l-am compus în perioada de stare de urgență, când toată lumea era blocată în case.

Care sunt pasiunile tale în afară de muzică? Numește cel puțin trei lucruri la care te pricepi foarte bine, dar nu știe nimeni!

De puțin timp am dezvoltat o pasiune pentru montare-editare video și-mi place să fac asta în timpul liber. Ce mă mai atrage pe mine foarte mult este voice acting-ul. În urma cursurilor mele de la Școala de Televiziune, am descoperit că pot face asta cu ușurință. E fun, mai ales că e vorba de o joacă… cu vocea. Ah și, da, tenisul! Iubesc să joc tenis, recunosc că aici încă mai am de învățat.

Ai destul de mulți followers pe pagina ta de Instagram — spune-ne cum te ocupi de imaginea ta din Social Media; ce crezi că își doresc să vadă cei care te urmăresc și cum îi ții aproape?

Muzica mea a spus întotdeauna mai mult despre mine decât am putut eu să o fac. Versurile sunt povestea mea. Iar comunitatea mea știe asta, respectă asta, și îmi arată că să acolo aproape de mine ascultându-mi poveștile și urmărindu-mi fiecare pas în călatoria mea!

AMI
AMI / © Cosmopolitan România. AMI poartă sutien din mătase, Ludique; rochie asimetrică cu aplicații din paiete, Almaz; cizme din piele, Unravel Project.

Am văzut că te-ai implicat într-o campanie care sprijinea adopția pentru câinii și cățeii mai puțin norocoși. Cât de mult ții la această cauză? Ai și tu un animăluț de companie sau ai vrea să adopți unul?

Am spus-o de mai multe ori că iubesc animalele și că am o sensibilitate aparte pentru cele fără stăpân. Atunci când îți alegi un animal, îți alegi un prieten, un suflet pereche, iar asta nu poate fi cumpărat cu bani dintr-un pet shop. Așa că încurajez adopția! Eu am un beagle, simpatic foc și super energic, pe care l-am primit în dar de ziua mea. Când spațiul și timpul o să-mi permită, o să adopt fără să stau pe gânduri!

Care sunt primele trei lucruri pe care le faci ori de câte ori ajungi în orașul tău natal, Baia Mare? 

Primul lucru pe care-l fac, este să mă pun la masă și să savurez tot ce îmi gătește mama. Al 2-lea, este să merg în locul meu preferat din casă, sus la etaj, unde avem o terasă mare, plină de flori, cu vedere la pădure, un loc liniștit de unde mama îmi trimite întotdeauna poze cu apusul. E locul meu de relaxare. Apoi, evident, urmează ieșitul prin oraș cu gașca mea de fete.

Mai ai și acum prietene din copilărie cu care te întâlnești acolo?

Daa! În Baia Mare am legat prietenii de o viață. Distanța nu e o problemă pentru noi, ținem legătura constant, ne sunăm, ne povestim, nu ne scapă nimic. Iar când ajung pe acasă, abia ne mai despărțim una de cealaltă! Le iubesc și abia aștept să le revăd.

În google searches apare foarte sus căutarea “AMI iubit” — ce poți să ne dezvălui nouă și tuturor curioșilor despre viața ta personală în sensul ăsta?

Dacă-i vorba despre iubit, da, iubesc! Fiecare e liber să-și trăiască iubirea așa cu simte, public sau nu. Eu prefer să o țin doar pentru mine momentan și sunt mai liniștită și fericită așa. Când mă va cere în căsătorie, o să fie cu un comunicat oficial din partea mea! (râde)

Ce noutăți să așteptăm pe plan personal și profesional, înainte de finalul anului?

Mai am câteva lucruri de pus la punct pentru album, urmează să vă fac și vouă cunoștință cu acest capitol intens din viața mea. Colaborări surpriză iar restul… îmi place să fie spontan!

Cover Octombrie Cosmopolitan Romania
AMI pe coperta Cosmopolitan, ediția de octombrie 2020. AMI poartă sacou din lurex și body din poliamidă, ambele Elisabetta Franchi, magazin LalaBoutique.

În sfârșit, te rugăm să lași un mesaj pentru fetele Cosmo — ce-ți trebuie, ca și calități, ca să reușești să-ți împlinești visurile? 

În primul rând, cel mai important este să știi exact ce îți dorești, să crezi în tine, să fii autentică, să nu renunți iar apoi să fii pregătită să ți se îndeplinească visul mult dorit!

Fotografii de Vlad Andrei

Styling: Amir Doboș

Machiaj: Tania Cozma / Official Make Up Artist Bourjois România

Coafură: Adonis Enache / Endorphin Lab

Studio: Q Studio

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.