Actorii din Game of Thrones au vizitat o tabără de refugiați sirieni

By  | 

Maisie Williams, Lena Headey și Liam Cunningham au petrecut câteva zile în Grecia la o tabără de refugiați sirieni.

După finalul exploziv al sezonului 6 din serialul fantasy „Game of Thrones”, e puțin ciudat să îi vedem pe actorii care îi joacă pe Arya Stark, Cersei Lannister și Davos Seaworth împreună. Însă cele trei vedete au mers în Grecia cu un motiv foarte important.

Maisie Williams, Lena Headey și Liam Cunningham au petrecut săptămâna ce a urmat ultimului episod din sezon alături de refugiați sirieni, împreună cu International Rescue Committee, o organizație nonguvernamentală fondată în 1933.

Citește și: De ce ne place Game of Thrones?

Cei trei actori, care au petrecut timpul cu câțiva dintre refugiați, doresc ca Uniunea Europeană să reconsidere acordul cu Turcia. În acest moment, înțelegerea îi obligă pe refugiați să aplice pentru azil într-o „țară terță sigură” înainte de a fi lăsați să circule în restul Europei, potrivit revistei Time.

De asemenea, actorii vor să atragă atenție asupra celor care fug din Siria. Multe persoane susțin că cei care părăsesc regiunea sfâșiată de război ar putea fi teroristi, sentiment care a crescut în urma votului Brexit și a discursurilor anti-imigranți ținute de reprezentanții Partidului Republican din Statele Unite, legate de imigranți.

Pe contul său de Twitter, Lena Headey spune: „Am cunoscut niște oameni puternici și incredibili astăzi. Oameni care au nevoie de noi. Este rușinos să ne purtăm de parcă nu ar fi problema noastră. Este și problema noastră”.

„Acesta este doar începutul”, spune Maisie Williams în acest clip postat pe contul de Twitter Game of Thrones:

 

*articol preluat din Marie Claire US (autor: Danielle Odiamar)

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *