Actori care au trecut prin schimbari extreme pentru un rol

By  | 

Actorii fac uneori sacrificii incredibile pentru a se potrivi cât mai bine unui rol. Iată câțiva dintre cei mai cunoscuți actori care au trecut prin schimbări extreme.

Să fii actor nu e tocmai ușor. Nu ajunge să înveți câteva replici, iar marii actori știu acest lucru. Poate că machiajul poate face o persoană să arate diferit, însă pentru unele roluri trebuie să faci un pas mai departe.

În 2013 a fost lansată drama „Dallas Buyers Club”, în care persoajul principal era un bărbat bolnav de SIDA jucat de Matthew McConaughey. Pentru acest rol deosebit, actorul a câștigat premiul Oscar, dar schimbările prin care a trecut pentru a ajunge în pielea personajului au fost dramatice. El a slăbit nu mai puțin de 20 de kilograme urmând o dietă drastică și nu a mai ieșit la soare timp de jumătate de an, pentru a fii cât mai palid.

Matthew McConaughey, dallas buyers club

În acest film a jucat și Jared Leto, care a câștigat premiul Oscar și Globul de Aur pentru rolul său – un transexual bolnav de SIDA. El a slăbit 13 kilograme, spunând că acest rol a meritat un astfel de angajament. „Ajunsesem foarte fragil și nesigur, la fel cum se simte și personajul meu.” În rolul din „Chapter 27”, însă, el era supraponderal și foarte greu de recunoscut.

jared leto dallas buyers club

În 2004 am făcut cunoștiință cu Trevor Reznik, un lucrător oarecare de la o fabrică, care, din cauza insomniei care îl chinuia de un an, a ajuns să fie foarte slab, iar sănătatea sa mentală era foarte deteriorată. Pentru rolul acesta din thriller-ul „The Machinist, Christian Bale a pierdut 29 de kilograme în numai patru luni, consumând doar apă, un măr și o ceașcă de cafea pe zi, iar uneori puțin whiskey. El a dorit să slăbească chiar mai mult, însă producătorii au considerat că nu ar fi deloc sănătos și i-au interzis să facă asta.

christian bale, the machinist

Mai mult, după ce filmările pentru „The Machinist” s-au terminat, Bale a avut la dispoziție doar 6 luni să își recapete corpul dinainte, pentru rolul din „Batman Begins”. Din acest motiv, mânca aproape încontinuu pizza și înghețată și ridica greutăți.

Și Matt Damon a trecut printr-o schimbare, însă pentru el nu a fost niciun sacrificiu. Actorul s-a îngrășat 13 kilograme pentru „The Informant”, dar a declarat că i-a făcut plăcere să mănânce mult. „Era pur și simplu Rai.

matt damon, the informant

Spre deosebire de Damon, George Clooney nu s-a distrat deloc când a trebuit să se îngrașe 13 kilograme pentru drama „Syriana”. El chiar a ajuns să fie deprimat, mai ales pentru că nu avea voia să facă exerciții fizice.

george clooney, syriana

Pe Charlize Theron o cunoaștem ca fiind o tipă foarte sexy cu un corp de invidiat, iar în rolul din „Monster” este de nerecunoscut. Ea s-a îndopat cu junk food pentru rolul din acest film, punând pe ea 14 kilograme. Ulterior, a câștigat premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță. De curând, s-a tuns zero pentru rolul din „Mad Max: Fury Road”.

charlize theron, monster, mad max

Comments

comments