A murit Regele Pop-ului!

By  | 

Ieri, 25 iunie, ambulanta a fost chemata la resedinta artistului Michael Jackson. Acesta suferise un top cardiac. Doctorii au incercat sa-l resusciteze timp de o ora, insa fara succes. Doua ore mai tarziu a fost declarat decedat. Cauza reala a mortii va fi facuta publica dupa efectuarea autopsiei.

Artistul a avut numeroase probleme de natura medicala, iar acum se pregatea pentru o serie de 50 de concerte pe care urma sa le sustina in Marea Britanie in perioada iulie 2009-martie 2010.

Primele semne de ingrijorare asupra starii lui de sanatate au aparut luna trecuta cand au fost anulate 4 dintre concerte. Insa, artistul si organizatorii au instat ca amanarea concertelor s-a datorat complexitatii show-ului.

Michael Jackson si-a inceput cariera la 5 ani alaturi de fratii sai in grupul „The Jackson 5”, iar la 11 ani au scos primul album cu care au cunoscut succesul. In 1971, si-a inceput cu succes cariera solo, cand era inca un membru al grupului. Denumit „Regele Pop-ului” a avut 4 dintre albumele lui solo care au depasit recoduri mondiale la vanzari: „Off the Wall” (1979), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991) si „HIStory” (1995). In 1982 a dat lovitura cu single-ul „Thriller”, iar albumul este pe primul loc in cele mai vandute albume ale tuturor timpurilor.

La inceputul anilor ’80, acesta a devenit o figura importanta in industria muzicala si primul artist afro-american. Este unul dintre putinii artisti care a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame de 2 ori. De-a lungul carierei sale a vandut peste 750 de milioane de discuri, a castigat 13 premii Grammy, a avut 13 single-uri no. 1 de-a lungul carierei sale solo si a fost numit „Cel mai de succes entertainer al tuturor timpurilor”.

Artistul a fost casatori de 2 ori si este tatal a 3 copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson si Prince Michael Jackson II.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *