A murit criticul de moda Richard Blackwell

By  | 

Decesul vine la 2 luni dupa ce acesta a cazut in casa lui din Los Angeles si a intrat in coma. Ulterior si-a recapatat cunostinta si a inceput tratament cu antibiotice pentru o boala nespecificata.

Criticul de moda – al carui nume real era Richard Sylvan Seltzer – si-a inceput cariera ca actor in anii ’30. Si-a abandonat cariera de actor in 1958 si a intrat in lumea modei. El sustine ca a fost primul designer care a facut blugi pentru femei.

A cunoscut faima in momentul in care a fost publicata prima lui lista cu cel mai prost imbracate vedete in 1960. Incepand din acel moment, lista a fost publicata anual. Printre primele lui victime s-au numarat: Anna Magnani si Zsa Zsa Gabor.

La un moment s-a autointitulat „the worst bitch in the world”.

El a declarat in 1998 pentru Los Angeles Times: „Lista este o privire de ansamblu asupra greselilor din moda. Cu alte cuvinte, eu am spus cu voce tare ceea ce altii soptesc pe la colturi… Intentia mea nu este sa ranesc sentimentele acestor oameni. Creatorii de moda uita ca jobul lor este sa imbrace si sa intensfiice farmecul femeii. Poate ar fi trebuit sa numesc ’10 worst designers’ in loc sa invinovatesc femeile care le poarta creatiile.”

Cele mai frecvente celebritati aparute in topul lui Blackwell:

  • Madonna (11 ori intre anii 1985 si 2003)
  • Barbra Streisand (9 ori intre anii 1963 si 1990)
  • Britney Spears (6 ori intre anii 1999 si 2006)
  • Elizabeth Taylor (6 ori intre anii 1963 si 1981)
  • Cher (5 ori intre anii 1974 si 1999).

Ultimul clasament semnat „Mr. Blackwell” a fost publicat la inceputul anului 2008. Vezi aici ce vedete s-au „calificat”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *