9 actori straight premiați la Oscar pentru roluri LGBTQ+

Recent, Scarlett Johansson s-a retras dintr-un film unde ar fi trebuit să joace rolul unui bărbat transgender din cauza criticilor primite pe Internet. Însă nu a fost singura dată când un actor straight non-trans a jucat rolul unei persoane LGBTQ+ într-un film de succes. De fapt, mulți chiar au câștigat premii Oscar.

Iată câteva exemple:

Jared Leto, Dallas Buyers Club

Leto a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar. Filmul prezintă povestea unui electrician texan și lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute și la care și alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

Tom Hanks, Philadelphia

Hanks a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rolul principal. În acest film, un avocat de culoare homofob e forțat să-și înfrunte prejudecățile atunci când acceptă să apere un client bolnav de SIDA împotriva firmei care l-a concediat.

Natalie Portman, Black Swan

Portman a câștigat premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Black Swan este un thriller psihologic plasat în lumea baletului din New York și o are ca protagonistă pe Nina, o dansatoare care se trezește prinsă într-o pânză de intrigi competitive cu noua rivală din companie.

William Hurt, Kiss Of The Spider Woman

Hurt a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor. În acest film, Luis Molina si Valentin Arregui sunt colegi de celulă într-o închisoare din America de Sud. Luis, un homosexual, este găsit vinovat de comportament imoral, iar Valentin este un deținut politic. Pentru a scăpa de realitate, Luis inventează filme romantice, în timp ce Valentin încearcă să găsească soluții situației în care se află.

Hilary Swank, Boys Don’t Cry

Swank a câștigat premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță. Boys Don’t Cry este inspirat de povestea adevărată a unei fete care a fost omorâtă pentru că și-a dorit să fie băiat.

Sean Penn, Milk

Penn a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor. Harvey Milk a fost primul politician gay ales într-un consiliu orășenesc american, în 1977. După o campanie care a pus pe jar întregul oraș, dar și câteva decizii foarte pe placul comunității gay, Milk stârnește furia și resentimentele unui alt membru al consiliului.

Charlize Theron, Monster

Theron a fost premiată la categoria Cea mai bună actriță. Monster este un film extrem de tensionat din punct de vedere emoțional, care prezintă secretele ascunse în spatele titlurilor de senzație legate de Aileen Wuornos, ucigașa în serie care ura bărbații și care a fost executată în anul 2002 în Florida.

Phillip Seymour Hoffman, Capote

Regretatul Hoffman a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal. În 1959, Truman Capote află despre uciderea unei familii din Kansas și decide să scrie o carte despre caz. În timp ce face cercetări pentru romanul său „In Cold Blood”, Capote formează o relație cu unul dintre ucigașii, Perry Smith, care este pe condamnat la moarte.

Nicole Kidman, The Hours

Kidman a fost premiată la categoria Cea mai bună actriță. The Hours se concentrează pe mobul în care romanul „Doamna Dalloway” afectează trei generații de femei, care, într-un fel sau altul, s-au confruntat cu suicidul.

 

Citește și: Actori care au trecut prin schimbări extreme pentru un rol 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.