8 actrițe care au fost jignite de regizori

Actrițele întâmpină multe obstacole: bărbații sunt plătiți mai bine, dacă au peste 35 de ani primesc roluri de mame, dacă îndrăznesc să își exprime nemulțumirile sunt considerate bitchy, iar persoanele care fac casting-ul caută „o femeie blondă frumoasă”. Astfel de exemple sunt foarte cunoscute, dar, din păcate, situația nu pare să se schimbe. 8 actrițe au vorbit mai pe larg despre asta, povestind prin ce au trecut de când și-au început cariera.

Debra Messing (Will & Grace, The Starter Wife, Along Came Polly)

Debra Messing

„Filmam o scenă de dragoste cu Keanu Reeves (pentru A Walk in the Clouds) și regizorul a strigat: Cât de repede putem chema un chirurg plastician? Nasul ei îmi strică filmul.”Messing continuă: „Am fost șocată. Eram atât de încrezătoare după ce terminasem facultatea cu masterat în actorie. Aveam abilitățile necesare, dar am nu aveam un nas de Hollywood.”

Debbie Allen (A Different World, Fame, Grey’s Anatomy)

Debbie Allen

„Un regizor m-a plesnit peste fund când făceam coregrafia pentru Fame și mi-a spus să nu-mi obosesc inimioara mică gândindu-mă unde este camera. I-am răspuns că, dacă nu este atent la ce spun, vom filma scena până la 2 noaptea și va fi ultimul episod al său.”

Lena Dunham (Girls, Tiny Furniture, Nobody Walks)

Lena Dunham

Se pare că un regizor i-a propus lui Dunham să se întâlnească cu o altă actriță, dar nu pentru că s-ar înțelege bine. De fapt, el voia ca Dunham să o convingă pe aceasta să filmeze goală. „Până la urmă, tu ți-ai arăta orice pe cameră, chiar și anusul”, a continuat acesta.

Kate Beckinsale (Underworld, The Aviator, Pearl Harbor)

Kate Beckinsale

Motivul pentru care Beckinsale a fost aleasă să joace în Pearl Harbor este de-a dreptul frustrant. În cadrul unui interviu, ea a spus că Michael Bay l-a ales pe Ben Affleck pentru că mai lucrase cu el și a fost mulțumit, pe Josh Hartnett pentru că arăta masculin și este un actor grozav, iar pe ea… pentru că nu este atât de frumoasă să distragă atenția.

Patricia Arquette (Medium, Boyhood, True Romance)

Patricia Arquette

„Un regizor mi-a spus că ar fi grozav dacă aș slăbi vreo 5 kg, dar fără ca sânii să mi se micșoreze. Dar nu am vrut s-o fac, așa că nu am făcut-o.” Ea a mai fost rugată să slăbească și pentru rolul din Medium.

Winona Ryder (Edward Scissorhands, Dracula, Black Swan)

Winona Ryder

„Eram în timpul unei audiții, în mijlocui unei propoziții, când am fost întreruptă și mi s-a spus că nu sunt suficient de frumoasă încât să fiu actrița.”

Mary Elizabeth Winstead (1o Cloverfield Lane, Smashed, Live Free or Die Hard)

Mary Elizabeth Winstead

„Am mers la o audiție, iar regizorul se uita la o poză mai veche de-a mea, în care eram o idee mai slabă. Mi-a zis: Văd că ai mâncat multă mâncare prăjită din sud de când ai făcut poza asta.”

Lena Headey (Game of Thrones, 300, Dredd)

Lena Headey

„Când avem vreo 20 de ani trimiteam multe casete pentru audiții în Statele Unite. Cineva mi-a spus: Bărbații iau casetele astea acasă și se întreabă pe cine ar f**e, așa aleg actrițele.”

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.