7 lucruri grozave pe care femeile le-au făcut în 2017

By  | 

Deși mai avem mult de parcurs, vocile femeilor nu au fost niciodată mai puternice decât în prezent. Există semne clare care ne arată că există speranță: femeile care contestă rasismul, conflictul, sexismul și stereotipurile în propriile moduri glorioase.

Iată 7 lucruri grozave pe care femeile le-au făcut în 2017:

Numeroase actrițe de la Hollywood l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire

În luna octombrie, The New York TImes a publicat un raport care susține că Harvey Weinsten a hărțuit și violac mai multe femei de-a lungul a câteva decenii. În săptămânile care au urmat, Angelina Jolie, Cara Delevingne și Gwyneth Paltrow la Rose McGowan, Lea Seydoux, Salma Hayek și multe altele au mărturisit că au trecut prin același lucru.

Mișcarea #MeToo a devenit virală

În urma declarațiilor despre Weinsten, actrița Alyssa Milano a cerut femeilor care au fost agresate sau violate să posteze pe social media povestea lor, alături de hashtag-ul #MeToo, pentru a ilustra amploarea problemei. Milioane de femei din întreaga lume s-au alăturat mișcării.

Petty Jenkins a doborât recorduri cu Wonder Woman

Imediat cum a fost lansat, Wonder Woman a doborât recorduri, iar acum este considerat unul dintre cele mai bune filme din 2017. Este filmul despre originea unui supererou cu cele mai mari încasări, dar și filmul regizat de o femeie cu cele mai mari încasări. Mai mult, se crede că Jenkins va primi 8 milioane dolari pentru regizarea Wonder Woman 2.

Meryl Streep a vorbit despre Donald Trump în timpul discursului de la Globul de Aur

Meryl Streep l-a criticat deschis pe președintele Statelor Unite, după cum poți auzi în clipul de mai jos.

Donatella Versace a creat unul dintre cele mai puternice momente din istoria modei

La aniversarea de 20 de ani de la decesul lui Gianni Versace, Donatella a reunit supermodelele originale: Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Helena Christensen și Carla Bruni.

Ariana Grande a transformat groaza în speranță

Pe 23 mai, 22 de persoane au fost ucise și 59 rănite într-un atentat sinucigaș care a avut loc la un concert al artistei. Ea a ținut apoi un concert pentru strângere de fonduri, pentru a ajuta victimele ataculei. La eveniment au participat și alte vedete, printre care Justin Bieber, Miley Cyrus, Pharell Williams, Oasis și Coldplay.

A avut loc cel mai mare protest de o zi din istoria Statelor Unite

În urma inaugurării lui Donald Trump, femeile din întreaga lume au participat la un protest pentru egalitatea de gen și împuternicirea femeilor. Numai în SUA, peste patru milioane au protestat pașnic, acesta fiind cel mai mare protest de o singură zi din istoria americană. Alte două milioane au protestat în 161 de orașe din toate cele șapte continente.

 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Ella Alexander)

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *