5 filme cu Lena Headey pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Lena Headey este o femeie la fel de impresionantă precum personajul pe care îl interpretează în deja celebrul serial Game of Thrones (Urzeala tronurilor), dovadă fiind  şi rolurile sale în care interpretează doar femei puternice.

300 (2007) şi 300: Rise of an Empire (2014)

300 este o evocare feroce a bătăliei antice de la Termopile în care Regele Leonidas şi 300 de spartani au luptat până la moarte împotriva lui Xerxes şi a armatei sale masive de persani. Înfruntând şanse de nebiruit, vitejia şi sacrificiul lor inspiră toti grecii să se unească împotriva duşmanului lor persan, lucru extrem de important pentru păstrarea democraţiei.

Continuarea acestuia are loc după colosala confruntare de la Termopile, când lacomul rege Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile.

Game of Thrones (2011)

Bazat pe seria de romane de mare succes scrisă de George R.R. Martin, serialul are loc în tărâmul fictiv Westeros, unde lupta pentru Tronul de Fier a început. Aceasta se  întinde din Sud, unde căldura provoacă comploturi, pofte şi intrigi, către sălbaticele tărâmuri estice şi până în Nordul îngheţat, unde un zid de gheaţă de 400 m protejează Regatul de forţele întunecate de dincolo.

Dredd (2012)

Mega City One este o metropolă imensă, dominată de violenţă, unde singurii care fac ordine sunt cei supranumiţi Judecătorii. Aceştia reprezintă întregul sistem: oameni ai legii, juraţi, judecători şi călăi. Când doi dintre judecători ajung într-un zgârie nori condus de un clan mafiot, o simplă zi de instrucţie se transformă într-o luptă pentru supravieţuire.

The Purge (2013)

Acest thriller-horror are loc într-o Americă devastată de crime şi cu închisori sufocate de infractori, unde guvernul a decis ca o dată pe an să se instaureze 12 ore în care orice fel de activitate criminală să se poată desfăşura fără să fie pedepsită.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008–2009)

Închidem lista sugestiilor cu un serial în care Lena Headey a jucat în rol principal alături de Thomas Dekker. Acţiunea se petrece după evenimentele din Terminator 2, când Sarah şi fiul ei,John, încearcă să se ascundă de guvern şi să se integreze într-o comunitate micuţă.

În următorul film Terminator, denumit sugestiv Genesis, rolul lui Sarah Connor i-a fost oferit colegei de platou a Lenei din serialul Game of Thrones, Emilia Clarke. Terminator 5 va fi lansat pe 1 iulie 2015.

Dacă ţi-au plăcut filmele cu Lena Headey sugerate de noi, urmăreşte-ne în continuare pentru şi mai multe recomandări de filme! Tu ce alte filme ale actriţei ai adăuga pe această listă?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *