5 filme cu Hugh Jackman pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Hugh Michael Jackman este un actor şi producător australian în vârstă de 45 de ani ce se implică atât în proiecte de film, cât şi în teatru muzical şi televiziune. A fost de două ori votat ca fiind cel mai sexy bărbat în viaţă, în anul 2008.

A urmat cursurile şcolii de băieţi Knox Grammar, unde a jucat în producţia muzicalului My Fair Lady în 1985. În anul urmator a întrerupt studiile pentru a lucra la Şcoala Uppingham din Anglia, apoi s-a întors în Australia pentru a studia la Universitatea Tehnologică din Sydney, absolvind în 1991 cu licenţa în Comunicaţii. A urmat apoi un curs de un an la Centrul Actorilor din Sydney şi, deşi după acesta i s-a oferit un rol într-un serial cunoscut, l-a refuzat pentru a urma Academia Australiană de Actorie din Vest la Universitatea Edith Cowan din Perth, pe care a absolvit-o în 1994.

Şi-a început cariera imediat, primind un telefon prin care i se oferea un rol într-un serial australian chiar în seara absolvirii. Se poate lăuda cu o nominalizare la Oscar pentru rolul din Mizerabilii şi cu un Glob de Aur pentru acelaşi film (2013), un premiu Primetime Emmy (2005) şi un premiu Saturn – Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films (2001).

În continuare, îţi voi prezenta cinci dintre cele mai bune filme ale lui Hugh Jackman, listate în ordine cronologică.

Seria X-Men

Momentan, seria conţine 6 filme, toate fiind bazate pe benzile desenate cu acelaşi nume de la Marvel. Următorul film ce va fi lansat este X-Men: Days of Future Past / X-Men: Viitorul este trecut şi va apărea în cinematografele din ţară pe 23 mai 2014. Jackman joacă rolul lui Logan/Wolverine, un mutant cu simţuri ascuţite de animal, capacităţi fizice mărite, gheare pornind de la os, care se retrag şi o capacitate de vindecare permiţându-i să îşi revină rapid după ce a fost rănit. În trecut, i-a fost introdus adamantium în schelet, făcându-l şi mai indestructibil.

Kate & Leopold (2001)

Kate McKay întruchipează femeia modernă a secolului al XXI-lea, care-şi doreşte să aibă succes în lumea corporatistă. Stuart, fost iubit al lui Kate, descoperă o poartă a timpului prin care îl aduce în noul mileniu pe stră-străbunicul lui, Leopold, care trăia în anul 1867. Datorită acestei întâmplări neobişnuite, Kate şi Leopold se întâlnesc şi, deşi vin din lumi diferite, descoperă unul în celălalt sufletul pereche.

The Prestige / Prestigiul (2006)

Doi tineri magicieni ai epocii victoriene aprind scânteia unei rivalităţi puternice care se va transforma într-o bătălie a trucurilor şi o sete neîncetată de a-şi descoperi secretele unul altuia. Aceşti doi oameni pun faţă în faţă îndrazneala şi dorinţa, arta spectacolului şi ştiinţa, ambiţia şi prietenia, cu rezultate periculoase, mortale şi amăgitoare. 

Les Misérables / Mizerabilii (2012)

Mizerabilii este povestea captivantă a unui destin frânt de vise destrămate, un testament atemporal despre iubire neîmpărtăşită, pasiune, sacrificiu şi mântuire. Filmul este adaptarea pentru marele ecran a muzicalului ce face în continuare senzaţie pe scenele din toată lumea după 27 de ani, cu 60 de milioane de spectatori şi fiind jucat în 21 de limbi pe tot globul.

Prisoners / Prizonieri (2013)

Keller Dover trăieşte cele mai cumplite momente prin care poate trece un părinte. Fiica lui în vârstă de doar 6 ani şi prietena acesteia au fost răpite, iar singura pistă despre identitatea vinovaţilor nu pare să ducă nicăieri. Pe măsură ce timpul trece, şansele de supravieţuire ale micuţelor scad, iar poliţia nu are o pistă clară. Aşadar, Dover decide să acţioneze de unul singur. 

Dacă ţi-au plăcut filmele cu Hugh Jackman sugerate de noi, urmăreşte-ne în continuare pentru şi mai multe recomandări de filme!

 

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: Secretele lui Hugh Jackman pentru o relație sănătoasă, de durată – Mistersex

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *